Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по

...
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът усеща, че не е така желан в Европа

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка рецензиите на Румен Радев към ръководещите в изявлението му за предаването „ Панорама “ на Българска национална телевизия.

"Отдавам го на злоба, което е неприемливо за един държавен глава, който би трябвало да бъде обединител на нацията. Уморихме се да вършим сходни мнения. След всяко негово изявление ние даваме отговори на въпроси, които не сме желали да бъдат задавани, тъй като не стоят на дневен ред. Не може, когато президентът дава изявление, да не приказва за това, че единствено след месец страната ни ще бъде председателстваща Европейски Съюз за първи път ", сподели още Цветанов в утринния блок на националната телевизия.

Той посочи, че министър-председателят Бойко Борисов има голям ангажимент, дружно с министрите, има и парламентарно измерение с 6 мероприятия, които би трябвало да бъдат извършени.

„ В изявлението си от преди няколко дни президентът споделя, че имаме две стратегически цели, които са реализирани - НАТО и Европейски Съюз, и нямаме нови. Искам да му припомня, че когато постигнеш една цел най-важното е да я задържиш и това е отговорност, а не е привилегия “, акцентира Цветанов.

По мотив думите на Радев, че в България няма воля за битка с корупцията по високите етажи на властта, той разяснява:

„ През последните години се вършат доста старания, с цел да се борим фактически с корупцията по високите етажи на властта. В момента фактически има чувството, че я няма тази успеваемост. Затова законодателят подхожда доста градивно, в разговор със всички институции, които имат отношение с битката с корупцията, за законодателство, което фактически да даде интегритет и съгласуваност сред институциите, които да бъдат обединени в един орган. Да бъдат по-ефективни и оценени, както от европейските сътрудници, по този начин и от обществото “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР