Това заяви пред Нова телевизия съдия Атанаска Дишева от Висшия

...
Това заяви пред Нова телевизия съдия Атанаска Дишева от Висшия
Коментари Харесай

Съдия Атанаска Дишева, ВСС: Гешев заплашва колегите си. Не каза дали в действителност е записвал магистрати

Това съобщи пред Нова телевизия арбитър Атанаска Дишева от Висшия правосъден съвет. 

Вчера на Пленума на Висш съдебен съвет бе разисквано импортираното от Борислав Сарафов искане за отстраняването на основния прокурор. На съвещанието стана ясно и че Иван Гешев е свикан да даде пояснения в прокуратурата идващия понеделник по отношение на две почнали инспекции. Стана ясно още, че Висшият правосъден съвет ще гледа сигнала на основния прокурор на изключително съвещание, което ще бъде планувано от служебния правосъден министър. 

По думите на Атанаска Дишева това ще се случи идната седмица - евентуално в четвъртък или петък. 

" Не знам дали Гешев не си дава сметка какво прави като изрича изказванията си за БарселонаГгейт. Допустимо е да има друга цел, само че не си дава сметка по какъв начин се самоизобличава ", добави още Дишева. 

Тя уточни още, че в случай че признатите на първо четене в правна комисия през вчерашния ден промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт промени бъдат дефинитивно утвърдени и се вкара механизъм за следствие на основния прокурор, той ще бъде употребен при вероятно наказателно гонене на обвинител №1. Настоящата процедура във Висш съдебен съвет обаче е друга и не се отнася към това. 

Дишева не се нае да предвижда ще се уплашат ли членовете на Висш съдебен съвет, внесли настояването за освобождението на Гешев. За нея е разумно шестимата магистрати да стоят зад настояването си. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР