Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ и член

...
Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ и член
Коментари Харесай

Мирчев провидя зависимости зад притеснението на Радев за “Росенец”

Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ и член на Комисията по енергетика в Народно събрание Ивайло Мирчев. 

 

Повод за коментара му е вчерашното предложение на ПП-ДБ да се приключи контракта за концесията на “Росенец ” с “Лукойл ”, с цел да спрат паричния поток към Русия и финансирането на войната в Украйна. ПП-ДБ упрекнаха президента Румен Радев, че неговият длъжностен кабинет е удължил концесията с 24 години без причини.

 

Държавният глава отхвърли и съобщи, че концесията е за период от 35 години, а договорът е подписан още по времето на първия кабинет на Бойко Борисов и удължение няма - 24 години е оставащият интервал. Радев прозря корпоративни ползи зад концепцията. 

 

“Както споделиха специалистите – не може да има никакъв проблем за горивата. Ще напомня, че преди година и малко по същия метод ни обясняваха, в това число президента и неговите министри, по какъв начин без газ от „ Газпром ” не можем да продължим да съществуваме. Сега не взимаме газ от Русия, а цената е ниска ”, напомни Мирчев.

 

По думите му сега не може да има недостиг на горивата, тъй като вносът е доста елементарен. На въпрос самите уреди в Росенец, т.е. тиловата база,  в редовност ли са, с цел да одобряват всевъзможни други количества нефт, с цел да стигнат те до нефтохимическия цех, той отговори: ”Лукойл ” Работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище “Росенец ”  е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и “Лукойл ” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше правилно ”.

Мирчев акцентира, че първо предлагането за преустановяване на концесията следва първо да бъде признато в пленарна зала. „
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР