Това заяви пред NOVA NEWS бившият министър на икономиката Никола

...
Това заяви пред NOVA NEWS бившият министър на икономиката Никола
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Не покриваме критериите за еврозоната, но темпът трябва да продължи

Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният министър на стопанската система Никола Стоянов.

 

" Ясни са няколко неща за Бюджет 2023. Факт е, че той не мина в много комисии, което навежда на някои мисли, във връзка с него. Чуха се и много експертни отзиви за разнообразни пропуски, които се надявам сред първо и второ четене да бъдат изчистени ", разяснява той Бюджет 2023, който беше признат от депутатите, само че не и от икономическата комисия преди гласуването в пленарна зала.

 

По думите му повишението на заплатите и приходите ще подейства проинфлационно.

 

" Ако се вдигнат приходите, на фона на митингите на редица браншови организации, то това ще подейства проинфлационно. Това го играхме един път, предишното лято. Нормално е в този момент хората, защото един път им се получи, и доста разноски бяха увеличени, да желаят покачване на заплатите. Ясно е на всички, че приходите в България не са задоволително високи и това е отвън коментар. И че би трябвало да се търси метод за тяхното повдигане ", означи Стоянов.

 

Според него методът за повдигането на приходите е точно това - през растеж на стопанската система, растеж на продуктивността на труда, който пък минава главно посредством привличането на вложения.

 

" Разбира се, доста значимо е и българските компании да бъдат подпомагани, да излизат на нови пазари, да изнасят повече, само че това изисква повече време ", счита някогашният стопански министър.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР