Това заяви пред NOVA NEWS бившият директор на Националната следствена

...
Това заяви пред NOVA NEWS бившият директор на Националната следствена
Коментари Харесай

Бойко Найденов за трусовете в прокуратурата: Усещането е за мръсна игра, която се води не по правилата

Това съобщи пред NOVA NEWS някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов.

 

Във връзка със упоменатите закани някогашният следовател №1 изрази мнение, че става въпрос за типажи хора.

 

„ Не мога да позволи, че двама сътрудници единият би направил нещо на другия, освен това от това да си разменят обидни реплики в общественото пространство. Затова за мен е лекомислен страха от разпра. Обидното е, че прокуратурата беше сложена в такава позиция – обществена, социална. Тя има значимо значение в обществото – да проверява закононарушенията ”, означи следователят.

 

Според него престъпността не може да се увеличи от тези кавги, само че наказуемостта на престъпността ще се намали, което е извънредно спорен феномен.

 

„ Не мога да приема подобен език. Ако прокуратурата има доказателства за лица, които по една или друга причина са в политическия живот, това не би трябвало да е спънка да бъдат излъчени на съд и те са били длъжни да го създадат. Дали в този момент внезапно ще се окаже, че тези доказателства са събрани – това ще сложи подозрение в истинността за какво се прави. Това е огромният проблем. Ако тези каузи са държани „ на трупчета ”, това приказва, че няма положителни и от двете страни ”, изясни още Найденов.  

 

Той акцентира, че нито един от тримата – основният прокурор Иван Гешев, неговият заместител в прокуратурата Борислав Сарафов и заместникът на Сарафов в Националното разследване – Ясен Тодоров – не трябва да резервира своя пост след този скандал. 

 

„ Не може да си затворим ушите след този запис ”, безапелационен бе Найденов и посочи, че се нуждаем от нов Висш правосъден съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР