Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ и заместник-председател на

...
Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ и заместник-председател на
Коментари Харесай

Няма лобисти в парламента, уверяват от ПП-ДБ

Това съобщи пред bTV депутатът от ПП-ДБ и заместник-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Васил Пандов.

 

Лекарствата, с които лечебните заведения лекуват онкоболни пациенти, не са включени в цените на клиничните пътеки. Здравната каса ги заплаща на лечебните заведения настрана. Болниците купуват тези медикаменти на доста разнообразни цени като в някои случаи разликата е 28 пъти. 

 

За да се промени това, в началото имаше два законопроекта – на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС. След работна група двата законопроекта се сплотиха в един. Предстои през днешния ден да бъдат разисквани на съвещанието на здравната комисия. Целта на предлагането е да се сътвори формула, по която да се измисли самобитен нов таван на цените на медикаментите. Той ще се актуализира на всеки 6 месеца.

 

“Трябва да има лекарствени артикули за пациентите с онкологичните болести, само че да не се търгува със здравето им ”, безапелационен бе Пандов.

 

Той разяснява и в резюме ротацията през март месец, като съобщи, че е нямало доста добра връзка сред Комисията по опазване на здравето и здравният министър Христо Хинков. Самият здравен министър разгласи, че ще е един от заменените министри през март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР