Това заяви пред Българската национална телевизия дипломатът Стефан Тафров.Той посочи

...
Това заяви пред Българската национална телевизия дипломатът Стефан Тафров.Той посочи
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Големият въпрос е има ли спящи терористични клетки в България 

Това съобщи пред Българската национална телевизия дипломатът Стефан Тафров.

Той уточни още, че е бил отчаян от неналичието на съответна реакция от страна на Европа. 

" Първоначалната реакция на Европа беше много безредна. Първо един секретар на Европейска комисия сподели, че ще се приключи филантропичната помощ за Израел, след това беше опроверган. Дипломатически Европа отсъства значително от решаването на най-важните въпроси. Председателите на Европейски Съюз и Европейска комисия отиват най-накрая в Израел, само че старания прави най-много Съединени американски щати. Като европеец ме боли от това. Действат обособените страни, само че Европейски Съюз като индивид в интернационалните връзки някак стои на назад във времето ", добави Тафров. 

 

Най-спешен е въпросът със заложниците и цивилните в линията Газа, счита още дипломатът.

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев уточни, че Европейски Съюз е най-големият чист донор на палестинската автономност и Европа е оптимално ангажирана финансово, само че не и политически. 

" Що се касае до сериозността с бежанския поток - в първите часове към 180 хиляди са се пробвали да изоставен линията Газа. Проблемът е граничния пункт с Египет. Той не се отваря. Ако бъде отворен, ще има доста сериозен напън върху Египет и бежански потоци да минат към Европа през Средиземно море. Могат да минават терористи. Спящите кафези на бойци в Европа ще бъдат подсилени ", добави още Керемедчиев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР