Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

...
Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Коментари Харесай

От Последните Минути: Леден Душ За Джок Полфрийман!

Това съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й, основанията са две - първото е неспазването на изискуемата форма на изговаряне на Софийския апелативен съд.

" Становището на основният прокурор е, че е следвало този съд да се произнесе с решение, защото подобен е законът, подобен е наказателно процесуален кодекс, само че все пак и макар че не е спазена тази форма Софийският апелативен съд се е произнесъл по метод, който опълчва неспособност да се изиска обновяване на това произвеждане ", изясни Арнаудова.

Според представителя на основния прокурор, второто съображение да се изиска обновяване на това произвеждане са доказателствата за противозаконен състав.

" Това определение съгласно доказателствата по делото е постановено от противозаконен състав от двама от общо тримата съдии са имали законно съображение за самоотвод. Това те не са сторили макар отговорностите си по закон, защото има задоволително доказателства за връзки в това число и персонални на ръководителя на състава и на докладчика по това произвеждане, за които те са били длъжни да оповестят ", сподели Румяна Арнаудова.

Съставът на Софийския апелативен съд взел решението за предварителното освобождение на австралиеца е с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева.

Според Арнаудова, противозаконният състав е безусловно съображение за анулация на предписан правосъден акт.

" Още пред Софийски градски съд са сложени голям размер доказателства за това налице ли са изискванията за постановяване на условно предварително освобождение на Полфрийман. Три от тези доказателства са позитивна характерност от Български хелзинкски комитет, както и две мнения от свещеник и от отец. Съдът в решението е анализирал тези доказателства, само че е дал превес на мнението на затворническата администрация, по силата, на което въпреки почнал развой на коригиране към момента не са реализирани задачите на наказването и не са налице условия за условно предварително освобождение на лицето ", сподели още тя.

По думите й, тъкмо тези доказателства са оценени в други светлина от Софийски апелативен съд и са дали съдиите превес на тези доказателства, игнорирайки до огромна част мнението на затворническата администрация, която има директно наблюдаване върху процесите на коригиране на причинителят на закононарушението.

" Установени са били налични и тези обстоятелства, че ръководителят на състава двукратно е бил награждаван от Български хелзинкски комитет като човек на годината в проведената от тази неправителствена организация ранглиста. Съдията докладчик е била съавтор в годишния отчет за 2016 година за същата неправителствена организация. Тези персонални връзки е трябвало да бъдат оповестени от съдиите, трябвало е да се самоотведат, доколкото те по този метод са показвали и съпричастност към концепцията на неправителствената организация. Фактът, че не са създали дължимото за всеки един магистрат държание и не са подхванали нужните дейности слага под подозрение законността на правосъдния акт, тъй като всички жители имат право да получат независимо правораздаване ", акцентира представителят на основният прокурор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР