Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на Куртулуш Байрам

...
Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на Куртулуш Байрам
Коментари Харесай

Карадайъ: При липсата на диалог няма как да има правителство

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на Куртулуш Байрам в Брезница.
 Кортулуш Байрам8
При съществуването на толкоз доста рецесии ние възпроизвеждаме политическата. А без да решим политическата рецесия, няма по какъв начин да преодолеем останалите, сподели Карадайъ. Той благодари на хората, че са дали своят вот на последните 4 парламентарни вота и акцентира, че народът възпроизвежда сходна конструкция на Народното събрание.
 Кортулуш Байрам
Първите две партии не са задоволителни, с цел да има държавно управление. Най малко 3-4 партии би трябвало да се съберат, с цел да създадат коалиция. Но каква коалиция може да има без разговор, риторично попита водачът на Движението.
 Кортулуш Байрам1
Без разговор няма по какъв начин да вървим напред. Сега никой с никого не си приказва, всеки се пробва да постанова личните си визии. Ние призоваваме за разговор, а те се пробват да постановат прищевките си, сподели Карадайъ. И напомни, че от 2016 година Движение за права и свободи приканва за връщане на нормалността в политиката, а в основата на нормалността е разговорът.
 Кортулуш Байрам2
Без разговор и нормалност няма да има политическа непоклатимост. Те не се пробват да вършат държавно управление, в този момент – при тези рецесии, България има най-голяма потребност от кабинет. Войната в допълнение усложнява тежестта на рецесиите, а ние изкуствено поддържаме политическата. На хоризонта отново се виждат избори, предвижда Карадайъ.
 Кортулуш Байрам4
Докато не се научат да приказват по сред си, няма по какъв начин да се сформира държавно управление, заяви ръководителят на Движение за права и свободи. И прикани: „ Ако сме имали някакви пропуски на последните избори, да ги изгладим и на идните избори да спечелим най-малко 40 народни представители. “.
 Кортулуш Байрам7
Мустафа Карадайъ съобщи на множеството специфичните поздрави за Куртулуш Байрам от почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган.

През тези мрачни години, когато потъпкваха достойнството и достолепието ни, ние платихме цената на разделянето. Когато някой си мислеше, че може да ни вземе името, той не знаеше какво значи името за нас. С Езана е извезано името в нашите души. И в случай че някой се пробва да ни вземе името, това значи да ни вземе душата, съобщи Карадайъ.
 Кортулуш Байрам9
Ние си взехме и поуките от тогавашното разделяне, тъй като платихме доста висока цена. Но видяхме, че когато сме дружно сме мощни и можем да преборим даже и оня тоталитарен комунистически режим. Направихме го дружно. И по този начин продължаваме дружно към този момент 33 години. Защото има една партия, която ни сплотява и това е Движение за права и свободи, акцентира Мустафа Карадайъ.

Горд съм с младото потомство в Движение за права и свободи, тъй като знаем, че след нас ще има хора, които ще носят знамето на справедливостта, достойнството и достолепието. Това знаме, което се назовава Движение за права и свободи, съобщи още Карадайъ. Той напомни, че който не си знае предишното, няма по какъв начин да гради бъдещето. И съобщи, че Движение за права и свободи си спомня предишното, събирайки се по площадите, не с цел да търси реваншизъм и отплата, а с цел да си извлече поуките и да построи хубавичко основа на бъдещето си.

Всички знаем какво се случи 72-ра година в Барутин, 73-та в Брезница, Корница и Лъжница, защото бяхме разединени. Но един тогава юноша на 31 години потегля да прави незаконна организация. През 1989 година битката не спря и от пандизите. Тогава отпред с доктор Ахмед Доган бяха проведени мирните майски митинги в Североизточна България. Властта беше сюрпризирана, изкараха танковете и калашниците за следващ път. Имахме жертви, напомни Карадайъ.

Ние тук от Родопите се вдигнахме и искахме имената си. На 29 декември бяха принудени да върнат имената ни, съобщи Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР