Това заяви днес капитанът на националния ни отбор по джудо

...
Това заяви днес капитанът на националния ни отбор по джудо
Коментари Харесай

Спортист №1 на януари Ивайло Иванов: Не се състезавам за пари, за да не загубя себе си

Това съобщи през днешния ден капитанът на националния ни тим по джудо в пресклуб „ България “, откакто получи премиите за състезател на месеца – дребната „ Златна България “ и подаръчен ваучер за първокласен уикенд в Пампорово. На церемонията участваха президентът на БФ Джудо доцент доктор Румен Стоилов и неговият заместител Даме Стойков. През януари Ивайло Иванов сграбчи златото в кат. 90 кг на „ Гран при “ в Португалия след 5 цялостни победи с ипон, като на финала съкруши бронзовия медалист от Олимпийските игри в Токио Кристиян Тот. Този триумф му донесе 17 от общо 26 гласа в анкетата на пресклуб „ България “ измежду спортните редакции, което безапелационно го сложи на първото място измежду номинираните състезатели за януари. Втори с 8 гласа е най-хубавият ни сноубордист Радослав Янков, който се класира на четвърто място на Световната купа в Банско. Третото място с 1 глас е за Тайбе Юсеин, която извоюва златото при 65-килограмовите дами на тепиха на мощния интернационален шампионат „ Анри Деглан “ във Франция.

След церемонията Ивайло благодари на медиите, дали своят вот за него, като подчертава върху важността  на избирането му за състезател на месеца, тъй като това е оценка за неговия труд и отношение към спорта джудо като цяло. В понеделник той дружно с националния тим отпътуват за Чехия, където ще се организира предварителен лагер с няколкостотин джудисти. В края на март му следва присъединяване на Световната купа в Грузия и незабавно по-късно на Световната купа в Турция.
8  Джудистът Ивайло Иванов номер 1 за м. Януари
“Надявам се скоро отново да съм тук за идната премия “, сподели Ивайло Иванов, имайки поради нормалната награда от федерацията за всеки извоюван орден на съревнование от огромен сан. Преди броени дни федерацията разгласи награди за медалите от идното Световно състезание в Катар от 6-и до 13-и май – 20 хил.лв за първенец, 15 хил.лв за вицешампион и 10 хиляди лева за бронз. Ивайло благодари на федерацията за всичко, което прави.
8  Джудистът Ивайло Иванов номер 1 за м. Януари
Финансовото обезпечаване е значимо, само че не това е основната цел, отсече  многократният притежател на медали от Гран шлем и Гран при шампионати, повторен европейски вицешампион и първенец на Световните военни игри. “Никога не сме се състезавали за пари, тъй като губиш себе си и губиш това, за което го правиш. Спортът е образец за по-малките. Аз не желая да съм предприемач “, съобщи Ивайло Иванов. В удостоверение на думите му вицепрезидентът на федерацията Даме Стойков обърна внимание, че джудото е най-бързо развиващия се спорт у нас – в най-малкия клуб упражняват 150 деца, на съревнование се явяват сред 800 и 1000 участници. Само за 5 години и половина, откогато дружно с доцент Стоилов управляват федерацията, картотекираните състезатели са се нараснали два пъти и половина.
8  Джудистът Ивайло Иванов номер 1 за м. Януари
" Сигурен съм, че мога да печеля орден на Световното. Важно е да съм здрав “, показа още геният на татамито. Той напомни предходното Световно състезание, когато заради травма остана 7-ми в класирането, само че преди този момент победи първия и втория в ранглистата.  Съставът за Световното състезание е 99 на 100 подготвен, заяви доцент Стоилов.  При мъжете ще разчитаме на Денислав Иванов в кат. 66 кг, Марк Христов в кат. 73 кг, Георги Граматиков на 81 кг, Ивайло Иванов в кат. 90 кг и Борис Георгиев в кат. 100 кг. При дамите Габриела Димитрова ще показва страната ни в кат. 52 кг, Ивелина Илиева е на 57 кг, Лидия Брънчева е в кат. 70 кг и в тежката категория на татамито ще бъде тествана дебютантка. Освен в индивиуалното съревнование, можем да участваме и в отборната конкуренция. Сред одобрените имена отсъства двукратният европейски вицешампион на 60 кг Янислав Герчев, който в този момент е в кат. 66 кг и се възвръща след интервенция на двете ръце във Франция. Заболяването е вследствие на тренировъчно-състезателната активност.
8  Джудистът Ивайло Иванов номер 1 за м. Януари
Доц. Румен Стоилов призна, че не е изкушен от мисълта да поеме още веднъж управлението на самбото след превъзходната оценка за персоналните му качества и приноса му за развиването на този спорт в България, дадена  от президента на международната централа в изявление пред „ 24 часа “ през вчерашния ден. Росен и Румен Димитрови доста добре се оправят  начело на федерацията по самбо, заключи доцент Стоилов и даде да се разбере, че този военен спорт остава в сърцето му, само че напълно е зает с федерацията по джудо.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР