Това заяви бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев в предаването

...
Това заяви бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев в предаването
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Кризата, която се случва у нас, започна да рефлектира върху отношенията в криминалните среди

Това съобщи някогашният шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев в предаването " Лице в лице " по bTV по отношение на мистериите на българския под земята свят.

 

" Аз съм работил с доста нарушители и знам какъв брой са внимателни. Те стават подозрителни и пазят санитарни отдалеченост от избрани хора. Г-н министър Петков си припомням, че имаше миг, когато искаше среща с тези хора, благодарение на Алексей Петров. Ние всички тези офицери ги срещаме по двойки или по тройки освен това на равнище министър ", означи Стойчев.

 

Той изрази мнение, че не е работа на вътрешния министър да знае всичко, има си политически кабинет, който да го подкрепя.

 

" Вътрешният министър организира политиката на държавното управление, нищо повече. Аз си припомням, когато убиха Васил Илиев, тогавашният вътрешен министър направи съвсем същата неточност. Събра ни доста хора да дискутираме гибелта. Той ни заяви разнообразни версии, вероятните сюжети. Почнахме групово да обсъждаме всякакви неща. Проблемът е в това, че министърът идва и споделя - " Станало е нещо, което ще докара до интернационална рефлексия, ще има мощен публичен интерес. Моля, предприемете ограничения ", посочи някогашният шеф на ЦСБОП.

 

По думите му в един миг като че ли към всички служби са изграждани звена за реализация.

 

" Това в миналото го вършиха единствено баретите. Оперативният състав, когато работи, не може да слага оперативни задания на силовите структури, тъй като те нормално работят по неволя. При задържането на хора, някой беше стрелял по възглавницата на една баба ", сподели още той.

 

Запитан по какъв начин би коментирал проблема " братя Галеви ", Стойчев акцентира, че стотици хора влизат и излизат в страната във всички направления. 

 

" Какъв е казусът за тези хора да влязат и да излизат? Те имат доста контакти. Средно по 4 милиарда са отклонявани от границите като сборна сума. Тези хора са получили чадър от властта. Има влезнала в действие присъда, това е правилно. Тези хора се укриват. Министърът можеше да изиска от Човешки запаси една информация - по кое време са постъпили, по кое време са работили. Трябва да търсим политически отговор на въпросите. Всяка работа по предмета си на активност работи със характерен контингент. Тя дефинира сътрудниците си, тя ги стимулира и употребява ", изясни експертът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР