Това заглавие със сигурност ще донесе доста скептицизъм на непушачите

...
Това заглавие със сигурност ще донесе доста скептицизъм на непушачите
Коментари Харесай

Учените с разтърсващо заключение: цигарите могат да бъдат полезни

Това заглавие сигурно ще донесе много песимизъм на непушачите и утешение за някои пушачи. Непрекъснато чуваме какъв брой нездравословни са цигарите, само че дали те могат да се окажат потребни? Как тютюнът може да окаже позитивен резултат и от цигарите да се откри изгода – дано забележим.

Срещу Паркинсон – постоянно срещана болест в днешно време, от която тютюнът защищава. Това заболяване е типично за по-възрастните хора, а съгласно проучване то може да бъде предотвратено с помощта на цигарите. Проучването демонстрира, че рискът пушач да се разболее от него е доста по-малък от този при непушачите.

Това е потвърдено и при проучване с двойки еднояйчни близнаци, при което здравите хора са били дейни пушачи и са употребявали доста повече цигари от болните. Изводът е, че има връзка сред пушенето и заболяването, при която то я забавя по някакъв метод.

По-добра памет – никотинът оказва положително влияние върху паметта, насърчавайки мисловната активност и подобрявайки работоспособността. Смята се, че в случай че изпушите една цигара преди работа, ще свършите отговорностите си доста по-бързо и дейно. Много пушачи споделят, че пушенето усъвършенства вниманието и концентрацията им и те се оправят доста по-добре с работата си.

При събаряне на непотребни килограми – никотинът понижава апетита и забързва метаболизма. Това спомага за отслабването. Освен това вкусовите рецептори на пушачите са изменени и те не усещат храната по този начин, както непушачите. Това им разрешава да управляват апетита си и да възстановяват тежестта си. Оказва се, че непушачите изпитват апетит по-често, в сравнение с пушачите.

Отказ от цигарите – в случай че смятате да откажете цигарите, направете го внезапно и вечно. Не са ефикасни отводите за ден, два или седмица, защото по-късно новото пропушване може да ви навреди повече. Според проучване хората, които отказвали и пропушвали още веднъж имали понижена белодробна функционалност спрямо тези, които си пушат регулярно.

Интересен факт е, че има хора, чиито гени ги защищават от рак на белите дробове, който може да бъде породен от цигарите. Тези пушачи могат да използват цигарите колкото изискат без да се тревожат, че могат да отключат болестта. Има доста хора, които са доказателство за това – те са на възраст, само че не престават да пушат без това да ги тормози. Според изследване, при доста хора, отказали цигарите, се следят проблеми с апетита, висока температура, меланхолия и болежка в мускулите.

Друг факт демонстрира, че непушачите нямат причина да стачкуват, защото даже да са в компанията на пушачи, те би трябвало да стоят към тях в продължение на 100 часа, с цел да може в организма им да се натрупа дима на една цигара. Тоест, непушачите нямат причина да се тормозят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР