Това става ясно от подадената от оператора на медийни услуги

...
Това става ясно от подадената от оператора на медийни услуги
Коментари Харесай

BIRD: Фирма свързана със задкулисието финансира телевизията на Слави Трифонов

Това излиза наяве от подадената от оператора на медийни услуги „ СТАТИС” АД декларация за рекламните контракти и източниците на финансиране

Телевизия 7/8 TV на Слави Трифонов се финансира през 2021 година главно от реклама на свързаната със знакови подмолни играчи охранителна компания „ Апелативен съд Скорпио” Tя е предоставила 46% от приходите, а Политическа партия „ Има Такъв Народ” 40% от приходите на медията.

Това излиза наяве от подадената от оператора на медийни услуги „ СТАТИС” АД декларация по член 7а от ЗЗДПДПОРДМУ за рекламните контракти и източниците на финансиране, пишат от.

„ Апелативен съд Скорпио” ООД е получила 19,4 милиона лева от 8 публични поръчки, а неотдавна оповестените данни за бюджетните заплащания СЕБРА демонстрират още 7,8 милиона лева Фирмата е обвързвана с Камен Пенков Пенков, който е бил член на Висш съдебен съвет и заместител на някогашния вътрешен министър от кабинета „ Станишев” – Румен Петков. Официално компанията е благосъстоятелност на брачната половинка на Пенков – Васка Александрова Пенкова, която е обвързвана с още 24 компании.

Пенков още преди време се оказва измежду най-заможните във властта. Той заявява 632 000 лв. спестявания, а в медиите изяснява за покупката на къща в Барселона за 1,5 млн. лева с взет заем.

Васка и Камен Пенкови са съдружници в „ Куатро-БГ” ООД с Ася Зафирова – другарка и майка на две деца на Петър Петров – Пепи Амигоса. Петров е някогашен съучастник на убитият контрабандист на цигари Иван Тодоров – Доктора във финансовата къща „ Амигос” и е един от редките знакови предприемачи на прехода наказани за пране на пари.

Освен това Зафирова е била съучастник и в „ Ексел ГА” ЕООД с Габриела Цветина, брачна половинка на Николай Цветин от ВАИ Холдинг (ВИС-2). Групировката водена от починалите братя Васил и Георги Илиеви е посочена като една от най-мощните престъпни структури на прехода. Самият Трифонов не крие в обществени изявления близосттта си с Илиеви. Васил Илиев е погубен от наемници на път към ресторант „ Мираж “, където е трябвало да се срещне с известния шоумен.

Камен Пенков е също по този начин тъст на Светлозар Лазаров – основен секретар на Министерство на вътрешните работи по времето на кабинета „ Орешарски”, неуспешен претендент за зам.-шеф на ДАНС и някогашен народен координатор на партията на Волен Сидеров „ Атака “. Лазаров се оказа изключително непосредствен със скандалния предприемач Арбен Хавальов (партия „ Бригада “), доближен до Ахмед Доган, съден за Данък добавена стойност измами, потребление на подправена идентичност и нелегално добито имущество.

Декларациите на Телевизия 7/8 TV

За 2020 година телевизия 7/8 TV, посредством оператора на медийни услуги „ СТАТИС” АД, заявява получени 500 000 лева финансиране от „ СЕТ 666” ЕАД на Слави Трифонов.

От финансовият доклад на „ СЕТ 666” се вижда, че сумата от 500 000 лева е взета като заем през 2020 година Това е регистрирано в графата със отговорностите, само че не е ясно дали заемът е провиснал от банкова институция, от компания или от физическо лице. Залог не е вписан в Търговски указател, както нормално е практиката при банкови заеми.

Декларираните за 2021 година източници на финансиране на 7/8 TV са: 46% от реклама на „ Апелативен съд Скорпио” ООД и 40% от политическа партия „ Има Такъв Народ”. Охранителната компания е сключила контракт за реклама на 22.04.2021, след изборите, когато Има Такъв Народ влиза за първи път в 45-то Народно заседание и Слави Трифонов става народен представител.



Част от декларацията за рекламни контракти и източници на финансиране през 2021 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР