Това става със заповед на премиера Гълъб ДоневСъс заповед на

...
Това става със заповед на премиера Гълъб ДоневСъс заповед на
Коментари Харесай

Назначиха Петър Кирков за национален координатор по киберсигурността

Това става със заповед на премиера Гълъб Донев

Със заповед на министър-председателя Гълъб ДоневПетър Кирков е назначен за народен координатор по киберсигурността за България, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Той е шеф на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност “ в Министерство на електронното ръководство, където дава отговор за националните и европейските политики и нормативни актове, свързани с киберсигурност и отбрана на данните и Националния екип за реагиране на произшествия с компютърна сигурност (CERT-BG).

Петър Кирков е приключил Техническия университет в София, компетентност „ Комуникационна техника и технологии “. Кариерата му минава в областта на киберсигурността, на разнообразни равнища, в организации от обществения и частния бранш.

През 18 годишния си опит е взел участие в голям брой планове, свързани със отбрана на данни, дизайна и имплементацията на високонадеждни и високопроизводителни ИТ системи, информационни мрежи и решения за отбрана на корпоративните осведомителни активи и запаси. Ръководил е консултантско и ИТ одит звено в Big4 компания. Регистриран е като експерт в правосъдната система на България с опит в цифрова криминология.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР