Това стана ясно от думите на турския президент Реджеп Ердоган.На

...
Това стана ясно от думите на турския президент Реджеп Ердоган.На
Коментари Харесай

Ердоган с ново условие към Швеция и Финландия за НАТО: Да предадат 130 “терористи”

Това стана ясно от думите на турския президент Реджеп Ердоган.

" На първо място, те би трябвало да екстрадират близо 130 терористи, с цел да могат техните предложения да преминат през нашия парламент. За страдание, те към момента не са създали това “, сподели Ердоган, представен от Анадолската осведомителна организация. 

Унгария и Турция са единствените две страни, които към момента би трябвало да ратифицират взаимната кандидатура за НАТО на Швеция и Финландия. Тя стана факт малко откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари предходната година. 

Будапеща съобщи, че ще поддържа последното разширение на военния блок и ще го подпише при започване на тази година. Анкара обаче към момента не е последвала образеца. 

Швеция и Финландия подписаха съглашение предишния юни, с цел да облекчат опасенията на Турция по отношение на хипотетичната им поддръжка по отношение на кюрдските организации. Миналия месец шведски съд блокира екстрадицията на турски публицист в заточение, разпознат от Ердоган като едно от лицата, които Стокхолм трябваше да екстрадира, с цел да получи утвърждението на Турция.

Напрежението сред двете страни се изостри предходната седмица, откакто протестиращи в Стокхолм окачиха плашило на Ердоган, което накара турското външно министерство да извика посланика на Швеция в Анкара. 

Финландия не е получила нов лист с хора, които Турция би желала да види екстрадирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР