Това стана ясно от думите на бившия правосъден министър и

...
Това стана ясно от думите на бившия правосъден министър и
Коментари Харесай

Обезобразеното от Стара Загора момиче няма да бъде защитено от закона заради политически популизъм

Това стана ясно от думите на някогашния правосъден министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова. 

" Жертвата не може да получи заповед за незабавна отбрана по този закон в този случай. Не може да се каже че е налице някоя от хипотезите и тук не приказваме единствено за ограничаващата заповед, само че и за този комплекс от ограничения, които ще оказват помощ на жертвата да се възвърне душевен. Насилникът няма да може да бъде длъжен да получава терапия за справяне с експанзията. За страдание по време на дебата за обсега на отбраната от домашно принуждение доста популистки гласове попречиха да се разиска умерено по какъв начин да се дефинират случаи, аналогични на този, когато има връзка сред двама души, само че те не живеят под един покрив ", изясни Йорданова. 

Тя уточни, че ще упорства диалогът да продължи, тъй като " в обществото би трябвало да се реализира единодушие, че тези случаи би трябвало да са под обсега на закона ". 

Йорданова бе безапелационна - прокуратурата е имала задоволително време, с цел да реагира на потресаващия случай, само че не го е направила.

" Струва ми се, че този засилен публичен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши още по-добре работата. Информацията, че прокуратурата ще проверява оптимално бързо това закононарушение, е позитивен знак. Очевидно е усещането на обществото, че прокуратурата стартира да работи след мощен напън.  Цял месец е минал от случая. Става дума за изговаряне на две правосъдни инстанции, прокуратурата е имала задоволително време ", безапелационна бе Йорданова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР