Това стана ясно на бизнес закуска, която Imoti.net проведе в

...
Това стана ясно на бизнес закуска, която Imoti.net проведе в
Коментари Харесай

Ръст в търсенето на имоти в селата около Стара Загора

Това стана ясно на бизнес закуска, която Imoti.net организира в града на 15 юли
На пазара на недвижими парцели в Стара Загора през първото полугодие на 2021 година се записва засилен интерес към пазаруването на парцели в селата, едва търесене на парцели чартърен и продължаващо търсене на ново строителство. Това стана ясно по време на експертна бизнес закуска, която водещият уебсайт за разгласи за недвижими парцели у нас Imoti.net организира в Стара Загора на  15 юли.

Тя събра специалисти от сектора на полемика на тематика „ Домът на следващия ден “, а разбор на пазара на недвижими парцели през първото полугодие на 2021 година в Стара Загора и района направи ръководителят на НСНИ Стара Загора от организация Евродом Бисер Орлов.

Анализ на пазара на недвижими парцели в Стара Загора и покрайнината

Той си изяснява засиления интерес към покупка на парцели с корона рецесията и наложената от нея карантина, която приковава доста хора у дома. „ С налагането на карантина през март 2020 се отключи някакъв натурален инстинкт у хората за персонална и неприкосновена среда на обитаване, каквато един апартамент не може да даде “, изясни Орлов.

Интересът, който се следи, е към пазаруване на всевъзможен вид парцели в дребните обитаеми места – остарели къщи за реновиране, нови приключени такива, празни дворни места и други. Най-предпочитани са парцелите в селата от Северната дъга – Борилово, Сулица, Малка Верея, Кирилово, Пряпорец, Ново село и Старозагорски бани. Наблюдава се и интерес към селата на юг от Стара Загора, където цените на къщите са се повишили съвсем двойно. Поскъпване в границите на 20% има и в селата на север от града.

Наемният пазар в Стара Загора

Кризата, обвързвана с COVID-19, не е подминала и наемния пазар в Стара Загора – след март 2020 година е почнал да се вижда отлив на клиенти, а паралелно със слабото търсене, е почнала и наклонност към освобождение на към този момент наети парцели. Всичко това резултира в намаление на цените за наем на парцел. Ако преди коронавирус рецесията обзаведен апартамент с 2 спални можеше да се наеме при наем сред 700 лева и 800 лева, то в този момент цената за месечен наем е сред 500 лева и 600 лева При комерсиалните и офисни площи ситуацията е същото, изясни още ръководителят на НСНИ в Стара Загора.

На бизнес закуската на Imoti.net – в унисон с тематиката „ Домът на следващия ден “, арх. Петър Влахов показа Новия общ организационен проект на община Стара Загора, който планува уголемение на промишлените зони, предопределени за хайтек промишлеността.

По отношение на развиването на жилищното строителство, един от главните цели е да се разширят зоните за самостоятелно строителство – Железник, Самарите, на изток от езерото Загорка.

Ръст на усвоените ипотечни заеми и пазаруването на къщи

Темата за банкирането в бъдеще разяснява и Даниела Иванова, шеф отдел „ Ключови партньорства “ в Пощенска банка. Тя показа, че с 18% са се нараснали усвоените ипотечни заеми от началото на годината в съпоставяне със същия интервал през 2020 година. Ръст се следи и при пазаруването на къщи. С 67 на 100 повече къщи са се купували в Старозагорско през първото полугодие на 2021 година по отношение на първите шест месеца на миналата 2020 година.

Съдбата на летище Стара Загора

Любопитна вест по време на бизнес закуската на Imoti.net разгласи и доктор Румяна Грозева – изпълнителен шеф на Агенцията за районно икономическо развиване в Стара Загора. Тя изясни, че следва да бъде решена ориста на летището в Стара Загора. По думите й това значително ще дефинира последващото бизнес развиване както на града, по този начин и на целия район.

След гостуването си в Стара Загора, екипът на Imoti.net ще организира бизнес закуска, отдадена на тематиката „ Домът на следващия ден “  и в Бургас на 16 юли в хотел „ България “ от 10,00 часа. Пълната стратегия с датите и главните дискусионни тематики ще откриете .

Бизнес закуските се реализират в унисон с цялостната задача на водещия уебсайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да подтиква прозрачното  и професионално развиване на имотния бизнес в интерес на потребителите. Те са част от програмата на , които през 2021г. се организират за шеста поредна година и единствено преди седмица отличиха най-хубавите в бранша на недвижимите парцели за миналата 2020 година.

Това е единственият народен конгрес, който присъжда влиятелните награди за достиженията и коректността на фирмите и специалистите в недвижимите парцели. Официалната гала за награждаване на спечелилите от състезанието се организира на 8 юли, в Sofia Event Center, София при голям интерес.

Генерален сътрудник на бизнес закуските е Пощенска Банка. Основен сътрудник е Националната асоциация на строителните бизнесмени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР