Това ще се случи, ако се изпълни заложеното в общо

...
Това ще се случи, ако се изпълни заложеното в общо
Коментари Харесай

Край На Бричките! В София Ще Се Карат Само Супер Автомобили От Най-Висок Клас! Забраняват Всички

Това ще се случи, в случай че се извърши заложеното в общо писмо, подписано от кметовете на София, Рим, Париж, Амстердам, Мадрид, Копенхаген, Виена, Брюксел и Хелзинки. Те упорстват в Европейски Съюз да се вкарат единни по-строги ограничения за понижаване замърсяването на въздуха от превоз, написа в. " Сега ".

Писмото е изпратено до Европейска комисия и Съвета на Европейски Съюз, който след по-малко от два месеца ще мине под председателството на България. В него се афишира, че " идните месеци ще бъдат решаващи за въвеждане на амбициозни стандарти за излъчванията на автомобилните газове и за ефикасни контролни режими ", Може да се чака, че България ще стане координатор на тази самодейност - по време на европредседателството.

Кметовете упорстват за четири ограничения.

Първата е до края на 2017 година да бъдат въведени наложителни автомобилни проби на европейско и национално равнище, както и непоколебим контрол от организациите, които ги управляват.

Втората мярка планува да се изработят общи стандарти за допустимите излъчвания на въглероден двуокис с небосвод 2025 година и 2030 година, като задачата е последователно понижаване на излъчванията от стандартни транспортни средства и необятно въвеждане на транспортни средства с нулеви излъчвания, в това число от колите.

Третата - да се добавят съществуващите регулации за въглеродни излъчвания от коли със наложителни цели за продажба на транспортни средства с нулеви излъчвания, като се обезпечи европейски пазар за нулеви излъчвания.

Четвъртата - да се предложи нов ограничаващ норматив Евро 7 за автомобилните газове, който да е софтуерно безпристрастен и да разрешава на градовете в Европа да отговорят на напътствията за качество на въздуха на Световната здравна организация.

Най-усъвършенстваните коли сега се създават по стандартите Евро-5, Евро-6 и Евро-6+. Очаква се стандартът Евро-7 да стартира да се ползва от 2019 година, като " софтуерната индиферентност " ще значи, че той ще е идентичен за бензиновите и дизеловите коли, а не както в този момент да се позволява разлика сред двата вида мотори.

Българите карат най-старите коли в Европа, демонстрираха предишния месец данни на Европейската асоциация на вносителите на коли за възрастта на колите в Европейски Съюз през 2016 година Средната възраст на колите в Европейски Съюз като цяло е била 10,7 години, при над 20 години у нас.

По настоящи данни на Министерство на вътрешните работи - към 40 на 100 от автомобилния парк у нас през предходната година е бил над 20 години, при общо регистрирани над 4 млн. автомобила в страната. Това значи, че към 1,6 млн. леки коли над 20 години са се движили по пътищата у нас.

Едва 17 на 100 от колите у нас са били под 10 години. За предходната година у нас са били закупени и регистрирани малко над 26 000 нови автомобила при импортирани от Европейски Съюз над 266 000 използвани коли.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР