Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат

...
Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат
Коментари Харесай

„Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО

„ Това ще е хакерска хибридна интервенция, в която ще бъдат блокирани всички банки, институции, услуги и пътища “, твърди каналът, зад който стоят някогашни съветски разузнавачи

Каналът в Телеграм „ Генерал СВР “ и единственият останал в Русия опозиционер проф. Валерий Салавей предизвестиха съвсем по едно и също време, че през лятото Русия ще се опита в един и същи миг да сковава няколко страни от НАТО и Европейски Съюз. Целта е естественият темп на живот там да бъде нарушен, хората да не могат да правят най- обикновените си действия, а държавният уред да се блокира.

По този метод Москва ще цели да отклони вниманието от Украйна и да приключи или доста отслаби помощта за нея. Зад „ Генерал СВР “ стоят някогашни офицери от Службата за външно разузнаване на Русия. Докторът на историческите науки Валерий Салавей бе допреди няколко години декан на факултета по връзки с обществеността в московския Държавен институт за интернационалните връзки.

До момента той остава единственият опозиционен деятел в Русия, който продължава да приказва свободно от вкъщи си в Москва, да води собствен канал в YouTube и да дава изявленията, в това число на украински медии, което за Москва е еднакво на престъпно действие. Той обаче е на независимост, което изяснява с обстоятелството, че зад него стои една от групировките, ръководещи сега в Кремъл, която го пази и не разрешава разпра с него.

В същото време останалите опозиционни деятели от Русия са или убити – като Навални, или наказани на дълги периоди затвор, или от дълго време избягали зад граница. Всеки различен, който сега даже намекне за някаква опозиционност на територията на Русия, е най-малкото прибиран в ареста.

Според „ Генерал СВР “ и доктор Салавей, зачестилите в последно време публикации в западни медии за иден преден конфликт сред НАТО и Русия са точно израз на разследващите данни, с които Западът разполага, за плануваната от Москва интервенция. Нейни цели ще са на първо място Латвия и Естония – поради голямото съветско малцинство, останало там след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Но по едно и също време с тях, би трябвало да обхване и две до три огромни западни страни, една от които е Германия. Планирано е за броени часове да се блокират банковите системи и всички банкомати. Това ще направи невероятно заплащането по електронен път, само че и по всевъзможен различен, тъй като популацията няма да има по какъв начин да изтегли пари в брой. Също ще бъдат блокирани комуналните услуги, държавните и общински институции и уеб сайтове.

Предвидено е основаването на безпорядък и по пътищата. Според доктор Салавей Русия и сега управлява най-големите логистични компании на Германия, които с лекост биха могли да извършат това. Повече детайлности за плануваните дейности доктор Салавей описа в изявление за украинския публицист Васил Холованов.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР