Това ще доведе и до по-добро приемане на дизелите, отбеляза

...
Това ще доведе и до по-добро приемане на дизелите, отбеляза
Коментари Харесай

Меркел Даде Шанс За Дизеловите Автомобили!

" Това ще докара и до по-добро приемане на дизелите ", означи канцлерът, предупреждавайки, че ще бъдат нужни още доста години, до момента в който нови автомобилни технологии бъдат въведени напълно.

Дизеловите коли попаднаха в центъра на вниманието през септември 2015 година, когато Фолксваген (Volkswagen) призна, че е конфигурирал манипулиращ програмен продукт на свои дизелови модели, с цел да фалшифицира резултатите от тестванията за отработени газове. Скандалът раздруса немското автомобилостроене и нанесе удар върху публичната настройка по отношение на дизела, напомня ДПА.

Междувременно хиляди демонстрираха против производството на сила от въглища като проведоха през днешния ден празнична колекция в западногерманска гора, приветствайки решението да спре изсичането на масива, като приканиха да се употребяват възобновими енергоизточници, заяви Франс прес.

Под ясното небе, измежду горещините на циганското лято младежи, фамилии и пенсионери се радваха на успеха си предния ден, когато правосъдно решение приключи напъните на енергийния тръст Ер Ве Е (RWE) да изсече обширни територии, с цел да разшири голяма каменовъглена мина.

Вчера висшият административен съд в Мюнстер постанови, че Ер Ве Е " няма право да изсича гората Хамбах ", до момента в който правораздаването не изследва желае против това начинание, импортиран от Германската асоциация за запазване на околната среда и природата - тоест до 2020 година съгласно Ер Ве Е.

Истинска победа за екоактивистите, въпреки и краткотрайна, разяснява Агенция Франс Прес. Мнозина от тях се бяха настанили от шест години в къщички по дърветата, от време на време на над 15 м височина, до момента в който през последните седмици полицията не ги прогони.

Въглищата може да бъдат изключени последователно от енергодобива в Германия до 2030 година, а най-замърсяващите енергоцентрали към този момент може да бъдат затворени, съобщи пред Агенция Франс Прес Геше Юргенс, представител на Грийнпийс.

Въглищата към момента дават към 40 на 100 от електричеството в страната, по-специално поради идния до 2022 година отвод от атомната енергетика с решение на кабинета Меркел от 2011 година, припомня организацията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР