Това съобщиха от ведомството Общо 7 българи, задържани заедно с

...
Това съобщиха от ведомството Общо 7 българи, задържани заедно с
Коментари Харесай

7 българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР


Това оповестиха от ведомството

Общо 7 българи, арестувани дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при профилирана полицейска интервенция в Истанбул, са предадени от турските управляващи на България на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Наложени са им ограничения за неотклонение за период до 24 часа. В рамките на периода на задържане ще бъдат извършени процесуално-следствени дейности, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура, допълват от вътрешното ни ведомство.

При интервенцията в южната ни съседка беше задържан Митьо Очите, откакто за задържането му бе издадена алена бюлетина от Интерпол. Той е упрекнат в това, че е управлявал проведена незаконна група за рекет, палежи и опиати. Държавното обвиняване твърди, че бандата изнудвала сполучливи предприемачи от региона на Южното Черноморие да заплащат „ такса спокойствие”. Тези, които отказвали, били наказвани.

По информация на NOVA с Желязков в Истанбул са били някогашният народен представител Несрин Узун и заместник-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев. Името на Бенчев нашумя, откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се ядоса на „ Ролс-Ройс "-а, който той има.

Общо 19 души, за които се смяташе, че са взели участие в незаконните действия у нас, пък бяха задържани при спецакция в Бургаско преди дни. Прокуратурата изиска петима от тях да останат за непрекъснато за решетките. Късно в събота вечер Специализираният съд постанови точно това след траяло повече от пет часа съвещание.

Издадена е европейска заповед за търсене на Калоян Колев, както и на общинаря от Несебър Пейко Янков.

Предстои България да направи искане за екстрадиция за Митьо Очите. То ще се гледа от съд в Турция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР