Това съобщи Reuters, позовавайки се на изявлението на Даниел Критенбринк,

...
Това съобщи Reuters, позовавайки се на изявлението на Даниел Критенбринк,
Коментари Харесай

Китайска компания снабдява със сателитни снимки руската наемническа армия Wagner

Това заяви Reuters, базирайки се на изказването на Даниел Критенбринк, асистент държавен секретар в Белия дом по въпросите за Източна Азия и Тихия океан. Високопоставеният политик упрекна китайската компания Spacety Co по време на чуване пред американския конгрес през вчерашния ден.

През януари Съединени американски щати постановиха наказания на Spacety Co, като тогава Министерството на финансите на Съединени американски щати посочи, че компанията е прехвърляла сателитни фотоси от територията на Украйна на копманията " Teppa Tex ", която съгласно американските управляващи е обвързвана с ЧВК Wagner и също е в „ черния ” лист на Съединени американски щати.

Китайската Spacety Co е учредена през 2016 година в Пекин, само че със седалище в Люксембург. След глобите, наложени на Русия от Съединени американски щати, от копманията обявиха, че всичките им артикули и услуги са „ невоенни ” и не сътрудничат с Русия.

През февруари Съединени американски щати започнаха да приказват намерено за желанието на Китай да помогне на Русия с доставки на оръжия. Държавният секретар Антъни Блинкен предизвести Пекин за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР