Това съобщи на пресконференция днес председателят на градската структура на

...
Това съобщи на пресконференция днес председателят на градската структура на
Коментари Харесай

ПП, ДСБ, „Да, България“ и БСП поискаха главата на Портних. Къде е преляла чашката?

Това заяви на конференция през днешния ден ръководителят на градската конструкция на ДСБ Васко Василев. 

 

Той изясни, че главната причина за настояването е градоустройството и инфраструктурата на града. Капката, с която чашата преля, е ВиК-аварията преди дни в квартал „ Бриз “ и грандиозното наводняване, сподели Василев.

 

Той посочи, че съгласно тях повода за повредата е презастрояването на квартала и виновността е 100 % на кмета. 

 

От политическите партии разясниха още, че кметът не изпълнявал задължението си в Закона за устройство на територията всяка година да внесе в Общинския съвет отчет за осъществяване на Общия организационен проект (ОУП). По думите му този отчет би трябвало да се прегледа от Общинския съвет и да се набележат ограничения по отношение на смяна или не на Общ устройствен план. Според Василев неизпълнението на закона е  повода Варна да бъде презастроена.

 

Василев сподели, че кметът би трябвало да поеме отговорността и да си подаде оставката, само че неприятното е, че в града обстановката с презастрояването е невъзвратима. 

 

От своя страна пред медии ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия Павел Раличков заяви, че и те желаят оставката на Иван Портних.

 

По думите му главната причина е, че през последните 10 години в града са осъществени серия знакови инфраструктурни планове, за които са харчени суми в пъти по-големи от действително нужното или чието осъществяване не е дало положителни резултати.

 

Кметът изиска оставката на основния проектант на града Виктор Бузев, само че няколко месеца преди локални избори това е измиване на ръцете, уточни Раличков.

 

Той напомни, че Бузев е взел участие в екипа, изготвил общия организационен проект (ОУП) на Варна, който според БСП е в изгода по-скоро на частни, а не на публичните ползи.

 

През последните 10 години Общ устройствен план не е променян въобще, а Иван Портних не е докладвал пред Общинския съвет за неговото осъществяване, макар че е задължен, уточни още Раличков.

 

Димитър Чутурков, зам.-председател на БСП-Варна, добави, че кметът носи отговорност за презастрояването на града, както и за всички проблеми, които пораждат, в това число с ВиК инфраструктурата.

 

Единствената причина Портних да изиска оставката на основния проектант е да си „ изпере “ имиджа преди локалните избори, заключи Чутурков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР