Това съобщи говорител на правителството на испанската автономна област, цитиран

...
Това съобщи говорител на правителството на испанската автономна област, цитиран
Коментари Харесай

Пучдемон отмени официалното си изявление без обяснение

Това заяви представител на държавното управление на испанската самостоятелна област, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Изявлението е анулирано ", сподели той, без да даде каквито и да било пояснения за тези обрати.

Агенция Франс Прес отбелязва, че това развиване е пристигнало в миг, когато цяла Испания чака да узнае дали в Каталуния ще бъдат свикани районни избори , с цел да се избегне суспендирането на автономията на региона с непредвидими последствия.

Речта на каталунския водач в началото беше оповестена за 13,30 ч. (14,30 бълг. време). По-късно беше отсрочена с един час, до момента в който се стигна до отменянето й.

По-рано през днешния ден Пучдемон съобщи, че слагането Каталуния под опеката на испанските централни управляващи, както се чака, "ще лиши каталунския народ от институциите му " и ще докара до "още по-тежка обстановка ".

Вместо да уреди това, което държавното управление на страната назовава тежка изключителна обстановка, то ще провокира още по-тежка изключителна обстановка , отнемайки политическата автономност на Каталуния, предизвести Пучдемон в писмо до испанския Сенат.

В посланието той показва мнение, че налагането на директен държавен надзор върху Каталуния е нарушаване на испанската конституция.

Хиляди студенти се събраха през днешния ден по обяд в Барселона, с цел да призоват за прокламиране на самостоятелна република Каталуния и да изразят митинг против плануваното от испанските централни управляващи слагане на самостоятелната област под собствен надзор.

Те минаха на шествие през централните улици на каталунската столица с червени карамфили в ръка и знамената на каталунската самостоятелност към врата.

"Не можете да вкарате в пандиза цялостен един народ. Не на франкистката принуда ", пишеше на огромен транспарант, а студентите скандираха по прелитащ над тълпата хеликоптер: "Окупационните сили вън! ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР