Това съобщи доц. Жана Казанджиева, дерматолог в Александровска болница. Тя

...
Това съобщи доц. Жана Казанджиева, дерматолог в Александровска болница. Тя
Коментари Харесай

Дерматолози: Нарастват алергиите към никел, кобалт и хром

Това заяви доцент Жана Казанджиева, кожен лекар в Александровска болница.

Тя уточни, че алергичните към никел би трябвало да заобикалят сходни украшения, руж, декор дьо загар, консумация на броколи, зелен боб и ядки, а при алергичните деца - да се следят при досег с сходни играчки, детски гримове, лепило, боксови ръкавици и други

При диагностициране на контактен дерматит се открива, че най-честият алерген е никелът. Той се съдържа и в медицински произведения, импланти, копчета на панталони, монети.

Всяко пето дете, родено в "индустриалния свят " е с атопичен дерматит , като се чака до 2050 година. всяко второ дете да е наранено от някаква форма на заболяването, сподели доцент Развигор Дърленски.

Той изясни, че при 80 на 100 от децата, заболяването изчезва с повишаването на възрастта, само че се постанова лекуване с емолиенти, с имуностимуланти и други Сред децата се следи и увеличение на алергичните кожни реакции към пелени за еднократна приложимост, козметични артикули, мокри кърпи.

Дерматолозите поучават да не се предозират перилните и измиващите препарати , да се вършат предварителни проби за алергия, в случай че е допустимо, към бои за коса, към лакове и втвърдители за нокти, а родителите да къпят кърмачетата с измиващ препарат единствено два пъти седмично.

Най-типичният български алерген е прополисът , сподели още доц.Казанджиева.

Дерматолози в София, Пловдив, Плевен, Стара Загора и Русе ще преглеждат гратис за кожни алергични болести в границите на Деветата национална акция за диагностика и профилактика на кожните алергични болести, която е в интервала 20-22 ноември.

Тази година вниманието е ориентирано към атопичния дерматит, уртикарията и контактния дерматит.

Желаещите да бъдат прегледани и съветвани би трябвало да се запишат авансово.

В акцията ще вземат участие кожни лекари от Александровска болница, от болница "Токуда ", от Университетска кожна клиника в Стара Загора, от Университетска кожна клиника в Плевен, от Диагностично-консутативен център към клиника "Пълмед " в Пловдив. Прегледите за професионални кожни алергии при фризьори и маникюристи ще се правят в клиника "Евродерма " - София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР