Това съобщава местният вестник Handelsblatt, позовавайки се на проучване на

...
Това съобщава местният вестник Handelsblatt, позовавайки се на проучване на
Коментари Харесай

Handelsblatt: цените на газа в Германия ще се покачат със 112% от новата година

Това оповестява локалният вестник Handelsblatt, базирайки се на изследване на онлайн платформата за съпоставяне на цените Verivox.

„ 112% плюс за газа: цената на силата внезапно пораства, макар „ ценовите спирачки “ (мерките на немското държавно управление за ограничение на цените на енергоносителите), се споделя в материала.

Според изследването потребителите със приблизително ползване на газ от 20 000 киловатчаса годишно, от януари идната година на годишна база ще би трябвало да заплащат приблизително €2756 - €1457 или 112% повече от предходната есен, когато стартира нарастването на цените за газ и електрическа енергия.

Германските консуматори на електрическа енергия през януари ще би трябвало да платят към 44% повече от предходната есен.

Според вестника държавната интервенция ще помогне да се запазят цените на тока единствено с 5%.

През ноември немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че немското държавно управление е одобрило пакети от ограничения за понижаване на цените на силата, в това число газ и електричество.

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/bilanz-zum-jahreswechsel-112-prozent-plus-bei-gas-energiekosten-steigen-trotz-preisbremsen-dramatisch/28875802.html

...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР