Това са социлни мерки, с които хората да успеят да

...
Това са социлни мерки, с които хората да успеят да
Коментари Харесай

Социалният министър: Коалицията е стабилна, такова увеличение на пенсиите не е имало в последните години


Това са социлни ограничения, с които хората да съумеят да се оправят с инфлацията. Това неса антиинфлационни ограничения, това са ограничения в поддръжка на най-засеганите хора и бизнеса.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета 44
Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия общественият министър във връзка показаните през днешния ден анткризисни ограничения на кабинета " Петков ".  

" По тематиката пенсии би трябвало да бъдем доста деликатни. Това не са окончателните ограничения за пенсиите, тъй като те би трябвало да бъдат утвърдени от Народно събрание. Това ще стане с актуализацията на бюджета. Тези 60 лв. ще влязат твърдо в пенсиите. Ще има и едно нарастване от 10%, което също твърдо ще влезе в пенсиите и ще спомогне за справяне с инфлацията. Това прави към 21.6%. За нас това е едно доста заслужено нарастване. Предвиждаме няколко неща, а тези две ограничения ще важат за всички пенсии и за по-ниските, и за по-високите. Първо ще се усилят пенсиите с 10% и тогава ще влязат тези 60 лв.. Такова нарастване не се е случвало в последните години. Сега минималната пенсия ще е 467 лв.. Ще направим и преизчисления на пенсиите. Това ще стане от 1 октовмри и ще обхване всички пенсии от 2008 година до през днешния ден. Това предстои на диспути. Около милиард и половина лв. ще отидат при пенсионерите. Искаме тези пари да бъдат разпределени заслужено сред всички в пенсионната система. Всичко е въпрос на сметки и калкулации. Не мисля, че има заплаха от отваряне на дупка в бюджета на Национален осигурителен институт. С тези ограничения не предизвикваме инфлацията. Може би би трябвало три месеца да оставим българите без заплати и пенсии. Тогава инфлацията ще е негативна ", разгласи министърът на труда и обществената политика. 



" Предсрочните избори са единствено в главата в на опозицията. Коалицията е постоянна. Факт е, че има форсмажорни събития, само че се оправяме. Ето от през днешния ден ограниченията са ясни. Ние нямаме желание да спестим нито един лев и желаеме да разпределим всички тези средства от тези ограничения допустимо най-справедливо. Винаги има място рецензии и от опозицията, и от президента в това число, само че тази рецензия би трябвало да бъде градивна. Не виждам съществени проблеми в обединението и съм сигурен, че с тези ограничения ще помогнем на най-засегнатите хора ", безапелационен бе Георги Гьков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР