Това са само три кратки въпроса, които обаче казват много

...
Това са само три кратки въпроса, които обаче казват много
Коментари Харесай

Най-краткият тест за интелигентност, който съдържа само 3 въпроса: ще се справите ли с него?

Това са единствено три къси въпроса, които обаче споделят доста за нашия коефициент на просветеност. Така най-малко счита създателят на най-краткия тест за просветеност. Едва 20% се оправят с него. Проверете дали сте измежду тях.

Този тест за просветеност е най-краткият на всички времена - съдържа единствено три въпроса. Нарича се "Cognitive Reflection Test " (CRT) и е направен от американския психолог проф. Шейн Фредерик, показва "Deutsche Welle ".

Със своя тест професорът цели да покаже разликата сред импулсивната и премислената реакция. Фредерик изхожда от два типа мисловни интензивности: "Система 1 " и "Система 2 ". При "Система 1 " надвива импулсивното мислене, до момента в който за "Система 2 " е особено задълбоченото мислене.

За да се отговори вярно на трите въпроса в направения от Фредерик тест, би трябвало да се задвижи точно "Система 2 ". А с цел да бъде тя активизирана, човек би трябвало да е в положение бързо да откри, че импулсивният отговор няма по какъв начин да е правилен. А това изисква рефлексия във връзка с личните качества.

Ето и трите въпроса, от които се състои направеният от проф. Фредерик тест за просветеност. Впрочем, единствено 20% от участниците дават отговор вярно. Проверете дали сте измежду тях!
Най-краткият тест за просветеност 4 фотоси  Най-краткият тест за просветеност  Най-краткият тест за просветеност  Най-краткият тест за просветеност  Най-краткият тест за просветеност
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР