Това са абсурдни изказвания. Нито имаме договор, нито имаме слот

...
Това са абсурдни изказвания. Нито имаме договор, нито имаме слот
Коментари Харесай

Иво Христов: Седемте митични танкера на Кирил Петков са начин да се прехвърли проблема от болната глава на...

Това са неуместни изявления. Нито имаме контракт, нито имаме слот за разтоварване и регазификация, нито имаме подготвена инфраструктура за транспорт т.е. става въпрос за свободни съчинения. Но този мит се пуска в обращение, с цел да бъде упражняван напън върху служебното държавно управление. Всеки път, когато жителят получава сметката си или предприемачът вижда разноските си за сила и стартира да роптае, ще му бъде казвано: “Ние бяхме уредили седем танкера, те чакат някъде в морето. Но служебното държавно управление не направи нужното, с цел да ги докара. “

Това съобщи в ефира на предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент (S&D). Евродепутатът разяснява въпроса пресилена ли е заплахата България да остане без газ през идния зимен сезон.

По думите на Христов даже седемте танкера на Кирил Петков да бяха действителни и даже да имаше опция газът да бъде пренесен до България, това отново няма да реши казуса, тъй като количествата са незадоволителни.

„ Вече се нагнетява нервност, че в случай че някой допусне изобщо да бъде възобновен разговорът с „ Газпром “, той ще бъде изменник на евроатлантическите полезности. Онзи, който го направи, ще бъде обект на огромен напън и огромна медийна нервност. Дали ще го направи служебното държавно управление, могат да кажат единствено служебният министър на енергетиката и министър председателят. Едно служебно държавно управление не е призвано да взема решение стратегически въпроси. Дори и да прояви такава самодейност, по-късно постоянното държавно управление ще вземе решение дали да продължи тази тактика. Служебното държавно управление не може да се ангажира с сходни дълготрайни проекти, колкото и да е притиснато от обстановката. “

На въпрос на водещата кое е по-важно – това, че някой може да ме упрекна, че съм разговарял с врага или това, че желая да доставя газ, Иво Христов съобщи, че приоритет би трябвало да бъде доставката на газ, само че не може да планува дали такава ще бъде преценката на служебното държавно управление.

В предаването беше подложен въпросът за връзките сред президента и Българска социалистическа партия, а точно дали Румен Радев стои зад свалянето на държавното управление на Кирил Петков и четворната коалиция.

„ Само преди година госпожа Корнелия Нинова твърдеше, че президентът е основал „ Продължаваме промяната “ за да унищожи Българска социалистическа партия. Година по-късно Българска социалистическа партия е на взаимен протест с „ Продължаваме промяната “ и управлението твърди, че президентът ги бил свалил. Тук има явно противоречие в интерпретациите в границите на една година. Второ: внушава се, че държавното управление паднало в резултат на някакъв скрит план или интрига. Всъщност то загуби властта в резултат на избор на съмнение в Народното събрание. Това е рутинна демократична процедура, която се практикува в целия свят “, сподели евродепутатът пред Българска национална телевизия.

Иво Христов разясни, че „ като погледнем социологията измежду жителите, където над 70% към този момент не декларират доверие към кабинета “, изходът от вота на съмнение е бил много предвидим.

Евродепутатът не се ангажира с безапелационна прогноза за идните избори, само че разяснява концепцията за евроатлантическа коалиция сред ГЕРБ и Политическа партия по следния метод:

„ Очевидно в средите на Политическа партия има трезвомислещи хора, които не биха преглътнали сходно решение. През последните дни се приказва за така наречен евроатлантическа коалиция в необятен формат. Аз намирам, че всички български държавни управления след 2000-та година бяха евроатлантически. Не помня някое от тях да е заявило нещо друго. Следователно развяването на това знаме цели да направи допустима една коалиция, която битката против корупцията правеше до скоро невъзможна.

Сегашното болшинство пристигна на власт със поръчка за битка с един подкупен модел, който се славеше с безвластие и безнравственост. Не виждам необикновен прогрес в реализирането на тази поръчка, в случай че изключим закриването на познавач съда. Извън това – нищо. Така наречената евроатлантическа коалиция значи и завършек на битката с корупцията, тъй като няма по какъв начин да се бори против себе си. Опасявам се, че нямаме никакви оптимистични разновидности за стабилно ръководство след изборите, поради политическия пазар сега. Глобалната рамка се трансформира динамично, а партийната система у нас е мощно фрагментирана”, съобщи Иво Христов.

.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР