Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното

...
Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното
Коментари Харесай

Депутатите изслушват служебните министри Людмила Петкова и Виолет...

Това планува първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание, оповестена на уеб страницата на законодателната институция.

 

Изслушването е по самодейност на народните представители от " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Борислав Гуцанов.

 

Изслушването беше закрепена точка за предишния петък. В четвъртък ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че заради неявяване на служебния министър на финансите двата дни, плануваното като точка в програмата за петък чуване на Людмила Петкова и на Виолета Коритарова няма да може да състои. Той предложи нейното отсрочване за тази сряда. Изслушването беше отсрочено със 108 гласа „ за “, 33 – „ срещу “ и 18 – „ въздържал се “. 

 

На 5 април т.г. Народното събрание одобри на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет с вносител Министерски съвет. Промените бяха гласувани единомислещо със 161 гласа „ за “. С измененията с 631 се усилват общинските планове, част от приложението за капиталова стратегия в Закона за държавния бюджет.

 

Второто четене на законопроекта за изменение на Закона за държавния бюджет е планувано като втора точка в проектопрограмата за тази седмица.

В плана на дневен ред е също по този начин отчет за състоянието на защитата и Въоръжените сили на Република България през 2023 година, както и план на решение за приемане на Програма за вложения в защитата до 2032 година Очаква се Народното събрание да прегледа на второ четене законопроект за поощряване на научните проучвания и нововъведенията.

 

Първа точка за четвъртък в проектопрограмата са планове на решения за изменение и допълнение на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, а втора точка - първо четене на промени в Закона за здравето. Предвидено е депутатите да обсъдят план на решение за приемане на Национална здравна тактика 2030.

В проектопрограмата е второ четене на промени в Гражданския процесуален кодекс, както и в Наказателния кодекс. Очаква се народните представители да прегледат план на решение за осъществяване на политиката за декарбонизация посредством енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд в страната.

 

Като точка първа за петък е планувано Народното събрание да гласоподава на първо четене промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Очаква се народните представители да прегледат на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Предвиден е и постоянен парламентарен надзор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР