„Това правителство тръгна почти сходна позиция положително-отрицателно отношение. В момента

...
„Това правителство тръгна почти сходна позиция положително-отрицателно отношение. В момента
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Меденият месец за правителството приключи

„ Това държавно управление потегли съвсем сходна позиция положително-отрицателно отношение. В момента ножицата сред позитивното и негативното отношение е доста необятно разтворена – 56% негативно и едвам 29% позитивно. Тенденцията е в идващите месеци да измерваме подобен вид спад на електоралната поддръжка “, изясни тя пред БНР.

По думите й се вижда мълчалив консенсус сред политическите обединения в Народното събрание, в това число тези в съпротива, „ да дойдат по-добри времена и тогава да се взема решение какво ще се случва “, само че е мъчно тази власт да издържи 4 години при разтърсвания като сегашните.

Според нея най-печеливши в обстановка на предварителни избори биха били „ Възраждане “ и бъдеща партия на Стефан Янев.

„ Бъдещата партия на Янев има капацитет, тъй като се нарежда в едно необятно поле в българското общество – не толкоз проатлантическо и не толкоз проруско “, разяснява Славкова.

За първи път от началото на 2021 година спада и поддръжката за президента Румен Радев – с 6%. Натрупването на тези леки негативи социологът изяснява с рецензиите против държавното управление и разграничаването от Стефан Янев.

Що се отнася до настройките на българите към Русия след началото на войната в Украйна, тя означи: „ Виждаме едно разполовено общество “.

77% от българското общество счита, че НАТО не би трябвало да се намесва в този спор. Според Славкова това е „ инстинкт за неутралитет “ и се дължи на чистия прагматизъм и народопсихологията на българина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР