Това правителство няма да разреши да се краде от българския

...
Това правителство няма да разреши да се краде от българския
Коментари Харесай

Петков: Това правителство няма да разреши да се краде от българския данъкоплатец!

Това държавно управление няма да позволи да се краде от българския поданик. Тези, които са го правили по-рано, рано или късно ще стигнат до действително правораздаване. Това съобщи от парламентарната естрада  премиерът в тирада пред депутатите в Народното събрание.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 266
Той цитира претекстовете на опозицията за настояването на вота на съмнение и прикани за разсъдък. Премиерът опроверга и всеки един от тях, като се усъмни за действителните аргументи за импортирания от ГЕРБ избор. 

„ С тези претекстове вие на следващия ден би трябвало да извършите решение и имате действителния късмет да вкарате страната в политическа рецесия по време на война “, сподели.

Той се обърна и към депутатите от „ ИТН “ „ Много от вас са влезнали с чисти цели и намерения и не сте предполагали, че вашите водачи ще оставят България на произвола в този сериозен миг “, сподели Петков.

„ Сетете се за вашата клетва като народни представители. Там няма Слави Трифонов, там няма господин Борисов, нито Доган, нито Митрофанова. Вие се заклехте в името на България. Нека тази клетва ви води във вашето решение “, добави министър председателят.

отхвърли всички мотиви за вота на съмнение и ги опроверга. Той акцентира, че в ГЕРБ са наясно, че таман цените на енергоизточниците са причина за привнесената в страната инфлация, само че умишлено го премълчават.

Петков регистрира, че държавното управление е съумяло да обезпечи помощ за жителите и бизнеса помищи, удържайки недостига до 4.1 %, а държавният дълг понижава, като по данни на " Евростат " България е третата страна в Европейски Съюз с най-нисък дълг. Министър-председателят определи като погрешно изказванието, че страната е останала без пари и уточни, че в запаса има 9.3 мрлд. лева и напомни, че авторитетни финансови институции като " Фич " и " Стандарт енд пуурс " дават позитивен кредитен рейтинг на страната ни.

Премиерът бе безапелационен, че претекстовете на ГЕРБ не са действителната причина за импортирания избор на съмнение. Министър-председателят означи още, че растежът на България за първото тримесечие е 4% и даже е по-висок от този на Германия, който е 3.7%. 

„ Увеличихме минималната работна заплата от 670 на 710 лева Подкрепихме младите фамилии с в допълнение данъчно облекчение. За първи път имаме безвъзмездни ясли и детски градини. Продължихме програмата „ Отново дружно “. Вдигнахме минималната пенсия от 300 до 370, при актуализация тя ще стане 467 лева Това е 55% нарастване в границите на година, което не се е случвало в последните 12 години. Средната учителска заплата ще е с 25% повече от междинната в страната. Осигурихме почтено заплащане за лекарите – съществена заплата 2000 лева, а за здравна сестра 1 500 лева “, изброи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР