Това поясни токсикологът проф. Никола Александров пред bTV. Вчера стана

...
Това поясни токсикологът проф. Никола Александров пред bTV. Вчера стана
Коментари Харесай

Само Чаена Лъжичка Убива Бебе! Отровни Храни В Най-Големите Вериги!

Това разясни токсикологът проф. Никола Александров пред bTV.

Вчера стана известно, че неидентифициран мъж е поставил отрова в бебешка храна в най-големите вериги за храна и бебешки артикули в Германия. Мъжът упорства да получи 10 млн. евро, с цел да спре.

Засегнати са компании от цялата страна. За момента артикули с отровата са открити единствено в Фридрихсхафен, само че не можем да изключим и Австрия и Южна Германия. Всъщност опасността на отровителя е за хранителни артикули в цяла Германия и даже в цяла Европа, сподели през вчерашния ден зам.-шефът на полицията в Констанц Уве Щурмер.

Етиленгликолът е поливалентен алкохол, който е широкоразпространено химическо съединяване, съществена съставка на антифриза. Продава се свободно и като концентрат на всички бензиностанции. Етиленгликолът е безветна течност, без аромат, която леко сладни и е леко мазна. Когато се намира в антифриз, тя се оцветява в допълнение.

За малко бебе чаена лъжичка етиленгликол е изцяло задоволителна да докара до гибел, за възрастен отровната доза е 100-150 мл.

„ Отравянията с него са широкоразпространени у нас, защото българите обичаме да си държим в мазетата, дружно с напитките, и останки от недолят антифриз. Често пъти се получават неточности ”, сподели Александров.

Ранните признаци на отравяне с етиленгликол са сходни като въздействието на всеки различен алкохол – гадене и повръщане. Часове след приема стартира развиване на ацитоза – подкисляване на кръвта, което може да докара до сърдечен арест.

След 12 до 24 часа бъбреците блокират и се стига до остра бъбречна непълнота.

При отравяне с етиленгликол е допустимо да забавите действието му като… пиете още алкохол. Тъй като етиленгликолът е поливалентен алкохол, при банкет на едновалентен алкохол неговото деяние понижава и реакциите се забавят, изясни специалистът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР