Това показва контролното преброяване в избраните на случаен принцип 39

...
Това показва контролното преброяване в избраните на случаен принцип 39
Коментари Харесай

В 3 от секциите в чужбина е установено разминаване между данните в протоколите и машинните разписки


Това демонстрира контролното броене в определените на инцидентен принцип 39 секции. 9 секции обаче не са създали контролно броене и по този начин не са изпълнили решението на Централната изборна комисия. 

Разминаване ЦИК е открила сред протоколите с резултатите и тези от контролното преброяване от глас или два в една от секциите в Лондон, една в Харлем и една в Чорлу (Турция), а друга секция в Такирдаг, също в Турция, при съществуването на две машини, СИК е преброила разписките единствено от едното устройство.

ЦИК реши, че още веднъж ще брои разписките от въпросните секции с разминавания, когато те физически дойдат, с цел да откри на какво се дължи то.

Междувременно от Министерството на външните работи постъпи писмо, с което се рапортува за усложнение изборните бумаги от седем секции зад граница - четири в Австралия и три в Южноафриканската република да дойдат в страната в двуседмичния период след извършените избори на 11 юли.

Причините - настоящи ограничавания за напредване сред обособени градове в Австралия и болни или сложени под карантина поради ковид в Южноафриканската република чиновници на посолството, което попречва физическото придружаване на книжата в страната ни.

ЦИК даде инструкции материалите да се придвижат с първата дипломатическа поща до България не по-късно от 11 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР