Това отчете столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев по bTV.

...
Това отчете столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев по bTV.
Коментари Харесай

За ден са продадени 20 000 зелени билета в София

Това регистрира столичният зам.-кмет по превоза Евгени Крусев по bTV. По думите му зелените билети не са свършили, каквито сигнали имаше. Възможно е на обособени водачи в градския превоз те да са свършвали, само че са били зареждани в хода на деня, сподели Крусев и добави, че са отпечатани 100 хиляди зелени билета.

Още след първия апел на Общината да се употребява градският превоз приблизително на ден са продадени към 4000 – 5000 еднократни билети за пътешестване допълнително. За зелените билети ни би трябвало още малко време, с цел да създадем съответните планове и съпоставения, уточни той.

Крусев счита, че в тези случаи нарастването на пасажерите в градския превоз ще е несъмнено.

Решението за въвеждане на зелен билет през вчерашния ден беше взето поради съответните разбори за предишни дни и прогноза за последващи дни, означи зам.-кметът. Прогнозите се вършат след разбор на данните от датчиците на Министерството на околната среда и водите, които наблюдават ежечасно ситуацията. Отделно Столичната община има създадена система и с Българска академия на науките, която предвижда на база климатичните прогнози. Когато се съпоставят тези две прогнози, се взема съответното решение за активиране на обособените ограничения.

За една от ограниченията, планувани от Общината – ограничение навлизането на транспортни средства в централната градска част, Крусев посочи, че в кратковременен проект е планувано обособяването на буферни паркинги в периферията на столицата до основни пътни артерии.

По-устойчивата мярка е построяването на буферните паркинги около метростанциите – „ на всички места в крайните станции, където това е допустимо, се построяват буферни паркинги “, сподели Крусев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР