Това обяви Десислава АтанасоваГЕРБ оттеглякандидатурата на Росен Желязков за председател

...
Това обяви Десислава АтанасоваГЕРБ оттеглякандидатурата на Росен Желязков за председател
Коментари Харесай

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС

Това разгласи Десислава Атанасова

ГЕРБ оттеглякандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание.Това разгласи Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание в четвъртък.

„ Искам да показва позицията на нашата парламентарна група по две тематики. Първата е обвързвана с към момента протичащите диалози сред представители на всички парламентарни групи за търсене на консенсус за избора на ръководител на 48-ото Народно събрание. Както заявих и преди да вляза на Председателски съвет, показах на сътрудниците нашето решение да оттеглим от последваща конкуренция и номиниране на господин Росен Желязков, който номинирахме във вчерашния и днешния ден. Това е знак, че сме подготвени на компромис и търсим единодушие ", сподели тя, съобщи Nova.bg.

„ Все още на Председателски съвет не е взето решение по какви критериида бъде определен ръководителят на Народно събрание, откакто „ събиране на болшинство " сега не важии никой не преодолява условията на Конституцията. Няма единодушие по тематиката най-голямата партия да излъчи ръководител, а втората по величина отдръпна своята номинация. Ние сме съгласни на диалози за това третата да номинира ръководител, или различен метод - най-възрастният, най-опитният, и други, стига да има метод Народно събрание да проработи ", посочи Атанасова.

Тя разяснява и поканата на Политическа партия за обществени съвещания с партиите.

„ Не считаме, че ГЕРБ би трябвало да върви където и да е, в която и да е зала, тъй като в огромната зала на Народно събрание, в намерено съвещание, всеки може да отстои обществената си политическа позиция. Не считаме, че следва да се води диалог някъде отвън залата на Народното събрание, където звучат химните на България и ЕСи където всички ние положихме несретен ва. Несериозно е една ПГ да предлага каквито и да е диалози ", добави Атанасова.

„ Изборите свършиха. Нека не се държим все едно, че сме в акция. Тук сме не да се състезаваме, а да свършим работа ", добави Томислав Дончев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР