Това обяви американският президент Джо БайдънСкокът на цените на потребителските

...
Това обяви американският президент Джо БайдънСкокът на цените на потребителските
Коментари Харесай

САЩ ще строят силози за зърно на границата между Украйна и Полша

Това разгласи американският президент Джо Байдън

Скокът на цените на потребителските артикули в световен мащаб е поради войната в Украйна, а не поради глобите против Русия. Това разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща на министрите на защитата от Алианса. Американският президент Джо Байдън разгласи, че Съединените щати ще строят силози за зърно на границата сред Украйна и Полша, съобщи

Алиансът би трябвало да построи още по-висока подготвеност за отбрана и да ускори бойните качества по Източния фланг, съобщи генералният секретар Йенс Столтеберг на срещата на министрите от НАТО.

„ В отговор на съветската инвазия ние засилихме опциите си за отбрана и сигурност на всеки сантиметър от територията на НАТО”, сподели той.

Вратата за договаряния сред Москва и Запада е към момента отворена, съобщи представителят на Кремъл. Руските управляващи разясниха влошените връзки с страните от Евросъюза и Съединените щати, само че съгласно тях е имало напрежение още преди началото на военните дейности в Украйна.

„ Комуникацията, в която ще участваме, ще бъде на основите на взаимно почитание, сплотеност, сигурност, отчитането на взаимните безпокойства и на взаимната полза ", уточни Песков.

Той въпреки всичко добави, че стоплянето на връзките със Съединените щати и Евросъюза към този момент не се обрисува. Затова способства и последното изказване на президента Байдън, който още веднъж упрекна Путин за блокираните доставки на храна. Той съобщи, че няма време за договаряния и по тази причина страната му ще предприеме лични ограничения.

„ Войната на Путин освен заличи украинската просвета, мазета хора и употребява безчет военни закононарушения, само че и блокира хиляди тонове пшеница за хората по света. Но ние ще построим краткотрайни силози по украинската граница, в това число и в Полша. Така доставките ще доближат Европа, океана и след това целия свят”, уточни Байдън.

Междувременно яростните сражения в Донецк не престават. След непрекъснатите бомбардировки локалното летище в този момент е напълно изпепелено.

Украинските сили понасят мъчителни загуби в боевете както в Северодонецк и Лисичанск, по този начин и в района на Харков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР