Това не означава, че ще получа някакви финансови суми за

...
Това не означава, че ще получа някакви финансови суми за
Коментари Харесай

Здравка Евтимова получи диплом за най-добър разказ с научнофантастични елементи от САЩ

Това не значи, че ще получа някакви финансови суми за това или пък премия, уточни авторката

Писателката Здравка Евтимова получи диплом за най-хубав роман с научнофантастични детайли от Съединени американски щати. „ На Димитър – стихотворец “ („ For Dimitar – А poet “) е събрал най-вече гласове от писатели и читатели на научнофантастична литература в платформата „ Critters “.

„ Много се зарадвах, само че постоянно поставям граници на насладата, тъй като това е единствено миг. Този роман е, в действителност, скъсен вид на един роман, който излезе в „ Офнюз “. Аз желаех да бъде по-къс и по-събран и го направих на британски език в по-късия му вид. И се веселя, че са го номинирали и оценили сътрудниците “, разяснява пред Българска телеграфна агенция Здравка Евтимова.

Тя добави, че е преди всичко в класирането, в което са посочени десетте най-хубави разкази с научнофантастични детайли, определени от читателите и писателите на американската платформа. „ Това не значи, че ще получа някакви финансови суми за това или пък премия “, уточни Евтимова.

Новината за тапия българската писателка е научила от издателя си от „ Starship Sloane Publishing “, който след класирането е почнал работа по издаването на нов разказ на Здравка Евтимова в Съединени американски щати. „ Книгата, която се чака да излезе, се споделя „ Не Мау Wear my Silence “, т.е. – „ Той носи мълчанието ми “. Това е стих от стихотворението „ Нямото момче “ на Федерико Гарсия Лорка “, описа писателката.

Гласуването в платформата „ Critters “ е било разграничено в 38 категории - най-хубав научнофантастичен разказ, най-хубаво списание за научна фантастика, най-хубав илюстратор, най-хубава критико-аналитична публикация, отразяваща научнофантастично произведение, най-хубав разказ с детайли на смут, най-хубаво фентъзи, най-хубав редактор на научнофантастична литература и други Това е 25-ото гласоподаване в историята на „ Critters “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР