Това не е просто дебют на един талантлив писател. Това

...
Това не е просто дебют на един талантлив писател. Това
Коментари Харесай

Вълнуваща кримка ни пренася в италианските Алпи

Това не е просто дебют на един надарен публицист. Това не е просто трилър с безмилостно движение и величествена конюнктура. Това е дебютът на една незабравима основна героиня, разказващ за нейната изключителна човещина, нейния неумирим дух, нейния яд и нейната деликатност. Австрия, 1978 - Млада жена пристъпва прага на Училището – мистериозно място, сгушено измежду алпийските хребети, които крият тъмните му секрети.

Там тя ще се изправи пред съвестта си без да подозира по какъв начин решенията ѝ ще повлияят на бъдещите поколения… Италия, през днешния ден - Покрайнините на идилично населено място в Алпите на границата сред Италия и Австрия се оказват сцена на грубо ликвидиране. Главен комисар Тереза Баталия е нагърбена с следствието, дружно с млад контрольор, на който към момента не е сигурна, че може да се довери. Близо четири десетилетия Баталия се бори, с цел да завоюва почитание в италианската полиция, до момента в който води борба със своите лични демони. Нейното оръжие не са револверът и униформата, а мозъкът и инстинктите ѝ. Сега тя е изправена пред палач, който наподобява притеглен от група локални деца. Какви рискове ги дебнат в тази величествена, само че и призрачна околност?

Ще успее ли комисар Баталия да доближи до истината, преди нейните лични благоприятни условия да я предадат? Илария Тути е италианска писателка на престъпни трилъри и исторически романи. Завършва Икономика, само че защото постоянно е имала афинитет към по-творчески занимания, стартира да работи като илюстратор на свободна процедура към без значение издателство. През 2014 година печели премията Gran Giallo Citta di Cattoloca за къс роман.

През 2018 година излиза дебютният й разказ " Цветя над пъкъла ", който слага началото на извънредно сполучливата ѝ поредност за основен комисар Тереза Баталия, преведена в 30 страни. Романът печели редица награди (сред които Prix Bête Noire 2019, Prix Nouvelles Voix du Polar), още с публикуването си във Англия става Книга на месеца на The Times, а през първата половина на 2023 ще започва излъчването на ефирен сериал по него. Илария Тути е родена в малко селце в северозападна Италия, където живее и през днешния ден със фамилията си. От дете обича природата и постоянно прекарва време в планината, която в следствие получава значима роля във всичките й книги. Когато не написа, обича да готви, чете, рисува и да се занимава с снимка.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР