Това не бяха разговори за правителство, беше имитация, загуба на

...
Това не бяха разговори за правителство, беше имитация, загуба на
Коментари Харесай

Нинова: Борисов искаше да ползва БСП за параван и бухалка

Това не бяха диалози за държавно управление, беше реплика, загуба на време, липса на предпочитание за диалог с тези, от които търсиш поддръжка.

Това разяснява пред БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за диалозите за кабинет с ГЕРБ и последващото решение на социалистите да не го поддържат.

Несериозният метод даже единствено към втората мощ е индикативен. В процеса на диалози ние неведнъж заявявахме какво би трябвало да се направи - изнасяне на 5-6 целта, по-късно диалози за периоди, министър председател и министри. Те направиха неточност - партиен министър председател със лична стратегия и задания. И какво се получава? Ние издигаме нашият претендент, а вие натискайте копчетата, сподели Нинова. Тя изясни, че Българска социалистическа партия се отзовали безусловно доброжелателно на диалозите, само че открили, че партията му трябвала на Борисов " за бухалка и за заслон ".

Той плаши с нас, че отива при другите и " вие повече не ме интересувате ". Кирил Петков се хвана на това и сподели: " не мога да си показва ГЕРБ и Българска социалистическа партия да ръководят ". Е, по какъв начин като ти доскоро управляваше с Българска социалистическа партия?, запита тя.

Той искаше да му станем един заслон, зад който да организира политика, която ние считаме, че е нездравословна за хората, сподели Нинова. Тя даде образец с това, че Българска социалистическа партия се съгласили с 4,5% недостиг, ГЕРБ се съгласили, а час по-късно се съгласили и на настояването на Има Такъв Народ дефицитът да е под 3%, написа " 24 часа ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР