Това момче е само на 8 години и живее в

...
Това момче е само на 8 години и живее в
Коментари Харесай

8-годишен ученик просълзи всички в мрежата след като извърши нещо изумително, за да се яви на изпит

Това момче е единствено на 8 години и живее в малко село Синцзе, което се намира в китайската провинция Юнан. Всеки ден той би трябвало да преодолява разстояние от съвсем 5 километра, с цел да стигне до учебното заведение си. В този ден температурата ненадейно паднала до -9 ° C, дребният възпитаник нямал подобаващи облекла, само че това не го спряла, пишат английските издания. Той трябвало да премине изпит и го направи сполучливо като в това време стана прочут по целия свят. Директорът на учебното заведение Фу Хен разказал, че не повярвал на очите си, когато видял своя ученика. Когато детето влезнало в класната стая, косата и веждите му изглеждали като ледени висулки, а бузите му били червени.



" Това беше първият ден на изпитите ", споделя учителят. Той фотографирал премръзналото момче и разгласил фотографията в интернет. Публикацията бързо станала шлагер в мрежата и привлякла вниманието на медиите и потребителите по целия свят.



Може би всеки различен възпитаник би направил всичко допустимо да избегне изпита, само че това китайче направил тъкмо противоположното. В интернет, смелият възпитаник незабавно бе наименуван " ледено момче " - Ice Boy.



" Тази заран температурата спадна до минус девет градуса по Целзий единствено за 30 минути " - споделя учителят и споделя, че заради липса на финансиране в учебното заведение им даже няма печки.



Според думите на шефа на учебното заведение " леденото момче " живее със своите сестра и баба в малко и доста оскъдно село.



И макар че къщата им се намира на 4,8 километра от учебното заведение, момчето отива на учебно заведение всеки ден, тъй като е сигурен, че единствено откакто е получил обучение, той ще може да усъвършенства живота си.



Потребителите на интернет бяха ужасени, когато научиха за бедността, в която младият възпитаник живее и учи, и бяха извънредно разчувствани от упорството на момчето.



Снимката на " леденото момче " бързо станала доста известна, хиляди издания писали за дребния воин и учебното заведение му. Хората от цялостен ​​свят започнаха да подаряват пари.



Към днешна дата учебното заведение е получило повече от Щатски долар 15,000 дарения, 20 нагреватели и 144 комплекта топло облекло.



Директорът на учебното заведение отбелязва, че макар сложните условия на живот, неговият възпитаник, който е станал звезда в интернет, е доста радостен и постоянно се пробва да накара своите съученици да се смеят. Потребителите в Интернет показаха убеденост, че момче с подобен темперамент сигурно ще успее в живота.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР