Това може да изглежда като обикновен супермаркет, но всъщност е

...
Това може да изглежда като обикновен супермаркет, но всъщност е
Коментари Харесай

8% от италианците са живели в абсолютна бедност през изминалата година

Това може да наподобява като елементарен супермаркет, само че в действителност е един от дребното магазини в Рим, където хората в потребност могат да получат безвъзмездни артикули. 

Според статистиката в Италия един на всеки 12 души в страната е живял в безспорна беднотия през миналата година. Броят на хората, които не могат да си разрешат съществени артикули като храна и облекло, продължава да се усилва.

Витория е част от тях. Тя разчита на пенсията си и идва тук един път месечно.

 
Слава Богу, че имам къща, която родителите ми ми оставиха, само че тези, които изкарват по 400 Евро на месец и би трябвало да заплащат наем, да пазарят за храна и да заплащат сметките си, кажете ми, по какъв начин се чака те да оцелеят? Засрамена съм, тъй като наподобява като че ли крънкам. Много пъти съм избирала да не дойда и просто да пропусна едно хранене.
Витория Лучиани, пенсионер

Маргарита работи за благотворителната организация, която стои зад самодейността и също така обезпечава хранителни артикули на хиляди фамилии.

 
След първия локдаун нашата активност се усили фрапантно и дружно с това получихме по-голям брой дарения. Така от 150 семейства месечно започнахме да оказваме помощ на към 800 всеки уикенд. От началото на войната в Украйна броят на нуждаещите се внезапно набъбна и продължава да пораства непрекъснато.
 Маргарита Вендети, чиновник в Нона Рома

Сред хората, които разчитат на тази помощ, са освен пенсионерите, само че и работещите.

 

 
Единият от факторите е високата инфлация. Както знаем, инфлацията се отразява на закрепените приходи и хората с ниски заплати. Освен това Италия е една от най-големите страни в Европа, чиято стопанска система не е отбелязвала огромен напредък от много време. Друга причина са ниските заплати.
Джовани Фарезе, декан в Европейския университет в Рим

Семействата в затруднено състояние упрекват държавното управление за понижаването на обществените помощи. Ако погледнем към останалата част от Европа, ситуацията също не е розово. Въпреки това съгласно Евростат италианците са изложени на по-голям риск от беднотия, в сравнение с хората в други страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР