Това мнение изразиха пред БНР двамата политолози проф. Милена Стефанова,

...
Това мнение изразиха пред БНР двамата политолози проф. Милена Стефанова,
Коментари Харесай

Анализатори: По-вероятно е да има правителство, ротацията да се о...

Това мнение показаха пред БНР двамата политолози проф. Милена Стефанова, учител в СУ „ Св. Климент Охридски “, проф. Росен Стоянов, учител в Нов български университет и социологът Юли Павлов от Центъра за разбори и маркетинг.

 

„ Никой не знае какво ще има след 2 часа през днешния ден – брифинг? Имам възприятието, че диалози се водят, може би и сега, само че ние не знам, дали в някой манастир или на друго място, както преди 9 месеца. Не знаем и кои са участниците. Има показателни реакции – никакви сигнали от политическите централи. Може би има предпочитание да се спогодят. Но то минава през преглъщането през двете най-важни неща – Мария Габриел да е министър председател, второ – Асен Василев да е министър на финансите “, счита проф. Стефанова.

По думите й една от аргументите за разлъката бе метода на интерпретиране на протичащото се. „ И по какъв начин се случва това, кой пръв дава сигнал, че е склонен с тази обстановка? Единственият късмет е едно, две, три и по едно и също време да приказват. Тайни договаряния направиха, да, по този начин се прави, само че наподобява, че тези цивилизовани подходи на създаване на съдружни съглашения, не стават по тези географски ширини “, сподели още проф. Стефанова.

 

Тя предвижда, че „ те са обречени да бъдат дружно, няма друга обстановка, която да ги размени и разновидността за предварителни избори няма да докара до нищо значително, в случай че не се появи нов индивид, само че към този момент няма подобен “.

 

Проф. Росен Стоянов от своя страна означи, че „ съвсем 90% съм склонен с проф. Стефанова, а другите 10% са, че „ политическите партии са принудени и ще ръководят в коалиция, само че дали ще е този баланс, тази дефиниция, дали това ще са същите съдружните играчи, аз слагам под подозрение “.

„ В българския език, с изключение на доверие, имаме и онази дума, от френски за банките, креди – заем, когато става въпрос за джентълменско съглашение или дадена почтена дума. От самото начало договарящите страни - двете обединения, обявиха гласно и по-точно втората по величина, че няма доверие на досегашни съперници и хипотетични сътрудници. Житейската логичност и политическата ни задължава, да сме скептични когато се пристъпи към договаряне на властта. В случая би трябвало да бъде разпределена или преразпределена. И когато едната споделя, че няма доверие, и заявяваше в акцията, и тези думи не ги отвя вятърът, архивирани са, че освен ще ги чeгъртат, а тези са корумпирани, и би трябвало да се смени целият модел ГЕРБ, това са изречения и послания, и искания за бъдеща политика “, уточни още анализаторът.

 

Той посочи, че „ за разлика от политиците имам вяра на социолозите, само че няма по какъв начин фрапантно да е спадът в доверието към политическите водачи, държавните  институции и същите тези хора да декларират, че този провал на доверието, да бъде поправен като се върви на избори “.

 

Специалистът разяснява, че сега „ не желаят избори, само че рано или късно ще дойдем до миг, в който малко камъче, за което в този момент не можем да се сетим, ще обърне каруцата “.

За него е „ правно недоносче “ - отпадането на следствена загадка, няма кой да го разяснява без подбив. „ Говорим за неумение на връзка и безспорна некомпетентност  и  както споделя един наш сътрудник, „ цялостно креативно изтощение “.

 

С него бе склонен и социологът Юли Павлов: „ Съгласих се с проф. Стоянов за безумието отпадане на следствената загадка – ти разрешаваш на законодателната власт да се намесва в правосъдната. Това са някакви фантасмагории и те се дължат на юридическа непросветеност. “ Социологът има вяра, че качеството на образованието спри в основата на всички наши проблеми.

 

Твърдите изборни ядра той оприличава на хард групите на футболни почитатели – ултраси. Според него от ПП-ДБ са изгубили са към 1/4 от гласоподавателите си, „ това са тези ултраси, недоволни и водачите на ПП-ДБ, които не съумяха да ги убедят, че това си заслужава “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР