Това мнение изрази в предаването Пресечна точка по Нова телевизия

...
Това мнение изрази в предаването Пресечна точка по Нова телевизия
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Решението на ЕС за Украйна днес е много важно не...

Това мнение изрази в предаването „ Пресечна точка ” по Нова телевизия някогашният външен министър Надежда Нейнски.

 

Припомняме, че водачите от Евросъюза през днешния ден реализираха консенсус на Украйна да бъде отпусната спомагателна помощ на стойност 50 милиарда евро, като преодоляха продължаващата от седмици опозиция от страна на Унгария.

 

„ Аз се веселя, че Европейският съюз реализира това решение през днешния ден. То ще даде глътка въздух и ще изпрати мощно политическо обръщение към Украйна. Казвам политическо, тъй като има доста спекулации в общественото пространство, че Европа се е уморила и е разколебана във връзка с поддръжката. Това решение демонстрира, че няма нищо сходно и че Старият континент доста твърдо и изрично застава зад поддръжката на Киев още повече ”, уточни Нейнски.

Относно спекулациите, че Европа се уморява от финансирането и че има подозрения къде отиват всички милиарди, които и Европа, и Съединени американски щати дават, някогашният външен министър сподели следното: „ Русия, която е главният източник на сходна дезинформация, изхожда от личната си процедура и равнищата на корупция, които има в самата Русия. Но истината е, че в Европейски Съюз механизмите за разпределяне и отчитане на пари са доста ясни, както е обикновено да бъде в една демократична общественост. Така че инспекциите, отчетните механизми, са доста прецизни и в този смисъл ще кажа, че Москва, на процедура, губи войната и то ще ви кажа по какъв начин, с няколко съответни неща. Първо, тя не съумя да си върне Донецк и Луганск до дъно. Знаете, че украинците си възвърнаха огромна част от тези територии, които Русия разгласи за нейни. След това не просто Украйна получи вероятност за приемане в Европейския съюз, само че две нови натовски страни се появиха напълно покрай съветската граница ”.

 

Нейнски изрази вяра, че в последна сметка Орбан ще даде единодушието си и за присъединението на Швеция към военния алианс.

„ Но и вероятността на Украйна за участие в Европейския съюз надалеч не е това, което Русия очакваше. Киев си върна контрола значително в Черно море, възвърне сигурността на корабоплаването. И това, което е минус сега, е, че Европа към момента не съумява да се пребори с дезинформацията, която идва от Москва. Русия основава паралелна действителност. Тя доста от дълго време се готвеше за тази война и посредством разнообразни принадлежности основава клюки, дезинформация, плаши хората. И това в навечерието на европейските избори ще бъде проблем ”, добави дипломатът.

 

„ Категорично опитите на Русия за дестабилизация в демократичните общества и за отваряне на диспути в демократичните общества ще продължат, изключително в навечерието на евроизборите. Затова и водачите на европейските страни би трябвало да бъдат безапелационни в причините си и да бъдат непрекъснато подготвени да дебатират с обществото ограниченията и решенията, които се вземат. Те би трябвало да са в положение в безусловно всекидневен режим да могат да дават пояснение за въпросите и страховете, които се насаждат от дезинформацията и пропагандата на Русия. В този смисъл, евроизборите, които предстоят, ще бъдат едни от най-важните сега за Европа ", акцентира Нейнски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР