Това мнение изрази в ефира на предаването Лице в лице

...
Това мнение изрази в ефира на предаването Лице в лице
Коментари Харесай

Министър Богданов: Ползи от 1,1 млрд. лв. на година, когато стане...

Това мнение изрази в ефира на предаването " Лице в лице " по bTV икономическият министър в оставка Богдан Богданов.

 

Той предвижда, че бихме могли да станем пълновръстен член до края на годината. 

" Ние имаме безусловно всички причини, че България и Румъния би трябвало да станат част от Сухопътния Шенген. Ако разговора с Австрия продължи, аз съм оптимист, че нещата ще се случат. Виждаме действителните стопански изгоди. Надяваме се разсъдъкът да надделее и да станем пълноправни членове на Шенген до края на годината. "

 

Запитан какво помпа инфлацията сега, Богданов изясни, че към февруари междинната годишна инфлация е спаднала до равнище към 3.3%.

 

" Има разнообразни фактори, които способстват за инфлацията. Хората в България имат повече свободен запас, който влагат в стопанската система. Потреблението се покачва, само че би трябвало да се откри и салдото сред растежа на приходите и битката с инфлацията. Доходите набъбнаха в последните 3 година доста съществено. Ако се продължи този тренд, тогава фирмите могат да си разрешат да заплащат и по-големи заплати. Инвестиции в страната ни има, има какво още да се желае. Реформата в правосъдната система, регулаторите - това е фундаменталното изискване, с цел да вървим напред ", счита той.

По отношение на Сивия лист за пране на пари, в който бе включена България, икономическият министър в оставка показа, че това е действителен образец, с който демонстрираме, че нямаме работещи институции. 

 

" Когато едно звено не действа дейно, това въздейства на всички нас. Затова е нужна действителна правосъдна промяна. Сивият лист въздейства на банковите гаранции и на българския бизнес. Това е единствено един от образците по какъв начин неефективна работа на институциите води до безвремие ", посочи експертът.

 

Според него би трябвало да имаме работещи институции, в които да има виновни хора, които съзнателно да си правят работата. По думите му до момента в който нямаме действителни случаи на установени нарушавания, както и наказани хора, не може да имаме работеща стопанска система.

 

На въпрос дали Главчев му се е обаждал да взе участие в служебното държавно управление, Богданов отговори негативно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР