Това мнение изрази пред БНР бившият зам.-министър на правосъдието Емил

...
Това мнение изрази пред БНР бившият зам.-министър на правосъдието Емил
Коментари Харесай

Емил Дечев: Имаме институции, които се издържат от данъците ни, а...

Това мнение изрази пред БНР някогашният зам.-министър на правораздаването Емил Дечев, арбитър в Софийски градски съд. Той разяснява поредицата кавги в правосъдната система, плана за Закон за Съдебната власт и събитията от последните дни.

 

Дечев означи, че на " значимата среща " на някогашния към този момент гл. секретар на Министерство на вътрешните работи - Живко Коцев, с и. д. основен прокурор Сарафов участват ръководителят на СГП, заместника му и ръководителят на КОНПИ.

" Очевидно е, че диалогът е за това дело и няколко часа по-късно Коцев подава оставка. А това минимум основава усещане в обществото, че надали не прокуратурата кадрува по върховете в Министерство на вътрешните работи по върховете. Това е неприемливо ", счита той.

 

" Две години ДАНС следи контрабанда, изтичат стотици милиони и малко преди изборите вземат решение да се задействат по отношение на началник на Агенция Митници, в действителност това е несериозно. При състояние, че са изтекли стотици милиони левове от държавната хазна в частни джобове ", сигнализира някогашният зам.-министър на правораздаването.

 

Във връзка с продължаването на периода на публично разискване на плана за Закон за Съдебната власт от Министерство на правораздаването Дечев сподели следното:

" Така наподобява, че има доста терзания по законопроекта, само че в действителност те идват от една групичка хора, които преди време бях срещу закриването на спецпрокуратурата и спецсъдилищата. Не е правилно, че съдиите са обезпокоени.  Камарата на следователите и Асоциацията на прокурорите в никакъв случай не са имали мнение друго от това на основния прокурор, който и да е той. Настоящият началник на Асоциацията на прокурорите придружаваше Гешев в последното му пътешестване до Съединени американски щати, малко след атентата, тъй като Гешев не знае британски. Тези две асоциации в никакъв случай в историята не са имали мнение, противоречащо на ръководителите на следствието и прокуратурата. "

 

Дечев изясни за " Българската съдийска асоциация ", че познава четирима, двама от тях са някогашният ръководител на спецсъда и неговия заместител: Организация, която няма личен живот и се задейства, когато би трябвало да се вземе решение по-голям план за Съдебната власт. За да се каже, че има мнение, друго от това на Съюза на съдиите.

Относно плана на Закона за Съдебната власт специалистът означи, че не твърди, че е съвършен, само че " по време на работа в работната група беше дадена опция дълго да се разискват проблемите за прокуратурата, свободата на прокурорите, административната независимост, за пълномощията на основния прокурор, имаше задоволително време ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР