Това лято пътуващите през летище София ще могат да избират

...
Това лято пътуващите през летище София ще могат да избират
Коментари Харесай

Десетки дестинации в лятното разписание на летище София

Това лято пътуващите през летище София ще могат да избират от над 80 нови и добре познати дестинации. Те са част от програмата на летищния оператор „ СОФ Кънкет “ за разширение на полетната мрежа и дават опция за комфортни връзки и трансферни полети до прилежащи страни, туристически градове в Европа и екзотични места за отмора, оповестяват от аерогарата.

За първи път от София ще се извършват полети до Задар, Хърватия на самолетна компания Ryanair. Те са планувани от 1 май – два пъти седмично в сряда и неделя. Задар става все по-популярна туристическа дестинация и радва посетителите със своите естествени и исторически забележителности.

Сред новите оферти са и постоянните полети на самолетна компания Gullivair до Скопие, Тирана и Солун. Първият полет до Скопие беше изпълнен на 26 март, а този за Тирана е плануван за 2 април. Полетите до Солун полетите ще бъдат три пъти в седмицата – вторник, петък и неделя и стартират от 17 юни.

Чешките авиолинии (Czech Airlines) също възвръщат полетите си по маршрута София-Прага, по който не са летели от 2012 година Те ще бъдат три пъти седмично в дните вторник, четвъртък и събота от 3 май. А Италианските авиолинии (ITA) още веднъж ще летят до Рим (Фиумичино) всеки ден от седмицата без четвъртък от 1 май.

През летния сезон комфортна връзка ще има и до морските столици. Авиокомпания Ryanair стартира полети до Варна два пъти седмично от 1 май, а самолетна компания Gullivair възобновява полетите си до Бургас от 10 април. Националният авиопревозвач „ България ер “ също извършва полетите си до двата града.

Продължават и чартърните полети до известните дестинации от зимното разписание Кайро и Хургада в Египет, Ла Романа в Доминиканската република и  доста други. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР