Това коментира пред адвокатът и бивш министър на вътрешните работи

...
Това коментира пред адвокатът и бивш министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Адв. Йорданов: Кое е унизителното в задържането на Борисов? Возеха го като кум на сватба

Това разяснява пред юристът и някогашен министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

„ В дейностите на Министерство на вътрешните работи няма нищо изключително. Ако питаме афектираните гербаджии, несъмнено ще припишат и зарята в Банкя на Министерство на вътрешните работи “ добави той.

„ За 30 минути закъснение сътрудника Менков /защитникът на Борисов адв. Минко Менков – бел. ред./ опищя орталъка “, сподели адв. Йорданов и напомни задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова преди няколко години, когато в продължение на 4 часа юристите не бяха допускани до тях.

„ Не е несъмнено, че българската прокуратура ще проверява случая, по всяка възможност ще го гледат делегираните прокурори. Тогава има някаква вяра за обикновено развиване на процеса. Ако всичко падне в ръцете на нашата прокуратура – най-много на профилираната, това значи, че отиваме при Мишо Бирата, при Мата Хари, при автомагистрала „ Хемус “ – подобен ще бъде резултатът. Накрая някой може да стане и консул във Валенсия “, изясни юристът.

„ Въпросът е кой проверява и по какъв начин проверява. Могат да се употребяват разнообразни хватки – да се вършат безкрайни претенции за доказателства, да се употребяват способи за шиканиране на процеса “, добави Емануил Йорданов.

Що се отнася до настояването на правосъдния министър Висшият правосъден съвет да приключи предварително мандата на основния прокурор, той счита: „ Ще ритат топката до последно, ще бавят по всички вероятни способи. Където намерят цепнатина в закона, незабавно ще се употребява. Чака ни игра на нерви “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР