Това, което виждаме в момента, продължава вече повече от шест

...
Това, което виждаме в момента, продължава вече повече от шест
Коментари Харесай

Вигенин: Не вярвам, че Украйна ще победи Русия, нека бъдем реалисти

„ Това, което виждаме сега, продължава към този момент повече от шест месеца и е път към нищото, наникъде. Нали не вярвате, че тази война може да има военно решение, както си го показват част от западните водачи – Украйна ще победи Русия, ще я изтласка от всички украински територии, ще си вземе Крим и тогава, сложена на колене, Русия ще договаря за мир. Да бъдем реалисти, нямам доверие “, сподели в предаването „ 120 минути “ по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин във връзка отхвърли на партията му да поддържа решението на Народното събрание за разпределяне на военна помощ за Украйна.

По време на гласуването народните представители от левицата издигнаха плакати с надпис „ МИР “.

„ Нормално е, когато две страни са във война, всяка да си държи на своите позиции, само че най-после мира значи да се срещнат някъде – дали по средата, дали повече в интерес на едната или другата страна “, изясни депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му отводът да предоставяме оръжия на Киев не значи, че се разграничаваме от НАТО и Европейския съюз и подсети, че предходното Народно заседание с огромно болшинство одобри декларация, която осъжда военната експанзия на Русия.

„ След това имахме решение, което очерта поддръжката, която България може да даде на Украйна – без военна помощ, без даване на оръжия. Припомням единствено, че решението на Народното събрание беше да се ремонтира украинска военна техника, такава сякаш по този начин и не пристигна за ремонт “, добави Вигенин.

Той разяснява и решението за връщане на хартиената бюлетина, което беше подкрепено от БСП. Депутатът оправда тази поддръжка с аргумента, че доста гласоподаватели желаят да се върне опцията да се гласоподава на хартия, тъй като се тормозят от машините.

Социалистът посочи, че това не се прави единствено за гласоподавателите на БСП и партията не разчита на това, с цел да си вдигне поддръжката на избори.

„ Машинният избор беше начин да понижим опцията с държавен ресурс ГЕРБ да си открадне още веднъж изборите, както вършиха нееднократно. Това не е някаква загадка, обществото добре го знае и по тази причина машините се вкараха. Видяхме обаче отрицателните страни. Ето в този момент би трябвало да създадем друго – да дадем опция на хората да избират едното или другото, само че редом с това да подсигуряваме, че и хартиеният избор, и машинният избор са задоволително сигурни. Не е толкоз комплицирано “, съобщи депутатът от БСП.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР