„Това, което виждам от въвеждането на зеления сертификат, е същият

...
„Това, което виждам от въвеждането на зеления сертификат, е същият
Коментари Харесай

Експерт по ваксините в Берн: Лекари в България си измислят легенди

„ Това, което виждам от въвеждането на зеления документ, е същият резултат като в други европейски страни – имунизирането се усилва и хората стават малко по-отговорни към това, което вършат “, съобщи в bTV Новините специалистът по сигурност на имунизациите и завеждащ лаборатория по инфекции към университета в Берн Аспарух Илиев.

По думите му тази мярка е закъсняла и е трябвало да бъде призната доста по-рано, както в други страни в Европейски Съюз. „ Хората трябваше да бъдат осведомени по-рано. Има и други детайли като легендите, които някои лекари в България си измислят за противопоказания на имунизациите. Автоимунни и хронични болести не се одобряват като противопоказание за имунизация, единствено от мои български сътрудници “, сподели Илиев.

„ В Германия и Швейцария документът беше въведен малко преди лятото и докара до осезателно ускоряване на имунизация. Не споделям, че нямаше митинги, само че в първите седмици имаше и опашки. Не желая да диспутирам със законодателите, само че в Западна Европа страната не заплаща тестванията, с цел да се получи зелен документ. Аргументът на страната е, че са дали ваксини, в случай че не се ваксинирате – добре, ще се тествате, само че за ваша сметка “, разяснява Илиев. Според него е доста необичайно, че у нас няма остри реакции, когато умират по 120 души дневно, само че има, когато се заприказва за затваряне на заведенията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР